Breaking News
recent

MBC u visokoj definiciji u platformi My-HD

Uspješna saradnja između My-HD, jedne od brzorastućih satelitskih pay-TV platformi u MENA regiji, i Arabsata, vodećeg satelitskog operatera u Arapskom svijetu, dosegla je najviši nivo.

Partnerstvo je ovaj put ojačano najavom dostupnosti svih osam MBC kanala u visokoj definiciji (HDTV) putem Arabsata, čime će platforma My-HD imati ukupno 30 premium HD kanala, od kojih je 20 ekskluzivno dostupno u platformi My-HD, kao što je kanal MBC 3HD koji je dostupan sa engleskim i arapskim audiom.

Khalid Balkheyour, predsjednik i izvršni direktor Arabsata, rekao je: "Priključenje MBC premium kanala u HD-u u paket My-HD je samo početak, jer ćemo i dalje raditi na pozicioniranju Arabsata kao vodećeg HD providera u MENA regiji. Arabsat je sada jedini satelitski operater u regiji koji u ponudi sadrži obje vodeće mreže - MBC i Rotana - u visokoj razlučivosti."

Cliff Nelson, direktor platforme My-HD rekao je: "Naša strateška veza sa Arabsatom pokazala se kao jedno od najuspješnijih partnerstava. Danas imamo dvije najveće mreže iz regije - MBC i Rotana Group - dostupne u HD-u po prvi put samo u platformi My-HD na Arabsatu, dajući svojim klijentima u MENA regiji nenadmašnu vrijednost."

Također, očekuje se porast broja HD kanala do kraja 2013. godine, prije svega skorim pokretanjem novog, devetog kanala koji pripada MBC grupi.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.