Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Nova HD televizija u BiH započela s testnim emitiranjem

Nova bosansko-hercegovačka televizija u visokoj definiciji započela je s testnim emitiranjem. Kanal 6, čije se sjedište nalazi u Travniku, trenutno je dostupan pretplatnicima analogne ponude kablovske mreže Telemach na području Viteza, gdje je preuzeo poziciju njemačke RTL Televizije.

Osim toga, Kanal 6 je dostupan pretplatnicima kablovskog operatera BHB u Novom Travniku, Travniku i Vitezu. Počevši od sljedeće sedmice, BH Telekomova IPTV platforma, Moja TV, dodat će Kanal 6 u svoju ponudu.

Kanal 6 je narodna televizija osnovana početkom ove godine u Travniku. To je nova bosansko-hercegovačka HD televizija usmjerena "običnim ljudima". Informativni program Kanal 6 televizije je fokusiran na područje centralne Bosne i ostatka BiH dok su drugi programi interesantni svim gledateljima sa područja bivše Jugoslavije.

Na Kanal 6 televiziji gledatelji će moći pratiti brojne emisije kao što su: Narodno veselje, U selo na sijelo, Narodnih top 10, Sportska groznica, Razgovori u šest, Kralj diskoteka i sl.

Nema komentara