Breaking News
recent

Orion Express započinje ekspanziju u države CIS-a

Od 1. oktobra 2013. godine, "kćerka" Orion Expressa - kompanija Vizion započet će s prodajom pay-TV usluga u Kirgistanu, izjavio je za Vedomosti direktor razvoja "Oriona" Kiril Mahnovskij.

Također, prema njegovim riječima, "Orion" se priprema za ulazak na tržišta Kazahstana, Ukrajine i Kavkaza. U Kirgistanu, satelitsku televiziju prati oko 200 000 domaćinstava, a upravo na njih se Orion Express planira fokusirati u početnoj fazi. O planiranim investicijama u projektu i o broju pretplatnika, koje "Orion" planira da osvoji izvan Rusije, Mahnovskij nije htio govoriti.

"Orion Express" je najbrži rastući ruski pay-TV operater. Prema rezultatima iKS-Consulting, u prvoj polovini 2013. veličina pretplatničke baze porasla je u odnosu na isti period 2012. godine na 81%, pri čemu je u cijeloj Rusiji broj pretplatnika pay-TV porastao za samo 13%. Tarife Orion Expressa ne razlikuju se mnogo od troškova usluga najvećeg pay-TV operatera u Rusiji - Trikolor TV, ali je oprema "Oriona" jeftinija, objašnjava analitičar iKS-Consultinga, Jelena Krylova.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.