Breaking News
recent

BHRT vlasnik ekskluzivnih prava prenosa SP-a u Brazilu

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) vlasnik je ekskluzivnih prava prijenosa Svjetskog prvenstva u nogometu Brazil 2014, ali i za kvalifikacione utakmice nogometne reprezentacije BiH za EURO 2016. u Francuskoj i za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, rečeno je za Fenu iz ove medijske kuće.

Iz BHRT-a također žele odgovoriti na, kako kažu, kritike "dušebrižnika" u vezi sa programom nakon historijske pobjede reprezentacije BiH nad Litvanijom u utorak i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Podsjećaju da su tada uradili secijalni program BHRT uživo povodom historijskog uspjeha nogometne reprezentacije BiH koji je trajao pet sati. Program je realizovan sa 30 kamera; sa 22 punkta u glavnom gradu BiH i i svim većim gradovima u BiH: Tuzli, Zenici, Banjoj Luci, Mostaru, Orašju, Bihaću, Brčkom.

- Historijske kadrove dočeka reprezentacije na sarajevski aerodrom, prolaska kroz Sarajevo i dočeka reprezentativaca ispred Vječne vatre u Sarajevu koji su obišli regiju i svijet zabilježili su snimatelji, kamere i novinari BHRT-a. Program BHRT prenosilo je te noći 11 TV i radiostanica - navode na BHRT-u.

(Fena / media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.