Weather (state,county)

Najnovije vijesti

MTV ponovno u Rusiji

Na ruskom televizijskom tržištu ponovno se pojavio muzički zabavni kanal MTV. MTV Russia je jutros u 6:00 sati po moskovskom vremenu započeo s emitiranjem u ruskim satelitskim i kablovskim mrežama.

Kanal MTV je poznat u cijelom svijetu kao stanica za mlade. Emitira emisije kao što su Beavis a Butthead, Pimp My Ride i još mnogo toga. MTV Russia emitira novosti iz svijeta muzike i showbiznisa, aktulne domaće i inostrane klipove, premijere muzičkih spotova, animirane filmove za odrasle, reality showe i koncerte.

Od 1. oktobra 2013. MTV Russia je dostupan pretplatnicima platformi Rostelecom, Megafon i NTV Plus.

MTV Russia je pokrenut 25.9.1998. godine kao dio globalne mreže MTV. Sredinom 2000. pokrenuti su zabavni kanali STS i TNT, a MTV Russia je prinuđen da smanji količinu muzičkog programa i poveća količinu zabavnog. Početkom decembra 2012. pojavila se informacija o mogućem kraju za MTV u Rusiji. Operater stanice se odlučio da ne obnovi ugovor sa Viacom-om, pa je na frekvencijama MTV Russia pokrenula novi zabavni kanal Pjatnica, u noći sa 30. na 31. maj 2013.

Od 1. juna 2013. do danas Rusija nije imala vlastitu verziju MTV-a. Istog dana je ugašena i ukrajinska verzija MTV-a. Nakon toga, Viacom je izvijestio da će od ove jeseni gledatelji u Rusiji ponovno dobiti vlastitu verziju kanala MTV.

media-sat.net prema materijalu preuzetom sa telesat-news.net

Nema komentara