Weather (state,county)

Najnovije vijesti

RAI testira 3D i 4K

Italijanski javni servis RAI i region Valle d'Aosta potpisali su sporazum za obavljanje tehnoloških proba - snimanja u 3D i 4K formatu.

Po ovom sporazumu, koji će primjenjivati Direkcija za strateške tehnologije RAI, audio-vizuelna produkcija biće snimana sa inovativnim formatima (3D, 4K i višekanalni zvuk) u cilju turističke promocije regiona Valle d'Aosta. Takođe će postojati i multimedijalne aplikacije sa jasnijom realnom slikom i interaktivnošću kako bi se pružile informacije iz oblasti geografije, istorije, kulture i gastronomije.

Sporazum će omogućiti javnom servisu RAI da eksperimentiše sa novim tehnologijama za emitovanje, kao što su DVB-T2, kao i njegova „Lite" verzije pogodna za prijem programa u pokretu. Takođe su planirane probe inovativnih servisa na DAB+ platformi i interaktivnih višejezičkih servisa koji bi trebalo da koriste etničkim i jezičkim manjinama u Valle d'Aosta.

Na kraju, servisi takođe mogu biti uvedeni na različitim medijskim platformama za građane, poslovne ljude i javnu administraciju, uključujući i oblasti zdravstva, bezbijednosti i dr.

Izvor: rts.rs / media-sat.net

Nema komentara