Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Lansiranje satelita Eutelsat 3B 15. aprila

Satelitski operater Eutelsat objavio je da je njegov satelit Eutelsat 3B stigao u Long Beach u Kaliforniji, iz Toulusa te da je transportovan u Sea Launch "Home Port" objekat gdje će se pripremati za lansiranje 15. aprila 2014.

Kada pripreme budu završene, Eutelsat 3B će biti predat glavnom izvođaču Energia Logistics, kako bi se upario sa strukturnim teretom i integrisan sa nosačem Zenit-3SL. Satelit će biti lansiran s platforme na oceanu smještene na ekvatoru.

Satelit je izgradila tvrtka Airbus Defence and Space koristeći platformu Eurostar 3000, a dizajniran je da poveća i diverzificira Eutelsat-ove resurse i snagu na orbitalnoj poziciji 3° E. Prvi satelit sa Ku, C i Ka transponderima u jednoj platformi, radit će do 51 transpondera. Njegova tri-band konfiguracija omogućit će korisnicima da biraju tri-frekventni opseg prilagođen za podatkovne, telekom, broadband i profesionalne video usluge u Evropi, Africi, Bliskom Istoku, Centralnoj Aziji i Južnoj Americi.

Eutelsat 3B će zamijeniti postojeći satelit Eutelsat 3D, koji će biti premješten na drugu orbitalnu lokaciju kako bi nastavio pružati komercijalne usluge.

Nema komentara