Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Početak komercijalne upotrebe satelita Express-AT1 planiran za 16. april

Završetak testiranja i početak komercijalne upotrebe satelita Express-AT1 na poziciji 56°E planirano je za 16. april 2014.

Toga dana, na kapacitetu satelita Express-AT1, s emitiranjem bi trebali započeti dva DTH operatera: Trikolor TV i NTV Plus. Kako je saopštio, na konferenciji Digital & Connected TV Russia 2014, tehnički direktor Trikolor TV-a Konstantin Kocarev, kompanija je na satelitu Express-AT1 zakupila 10 transpondera.

Prema riječima tehničkog direktora platforme NTV Plus Olega Kolesnikova, ta kompanija je na pomenutom satelitu zakupila 5 transpondera.

Predstavnici obiju ruskih platformi, planiraju započeti s emitiranjem putem satelita Express-AT1 na poziciji 56 E, ali nisu bili u mogućnosti saopštiti konkretne informacije o sastavu paketa i cijenama.

Satelit Expres-AT1 je lansiran 16. marta 2014. s kosmodroma Bajkonur. Raketa Proton M iznijela je tog dana dva satelita Express-AT1 i Express-AT2. Express-AT2 će raditi na orbitalnoj poziciji 140˚ E, a njegova komercijalna upotreba trebala bi započeti u maju ove godine.

(tele-satinfo.ru / media-sat.net)

Nema komentara