Breaking News
recent

16E: Grand TV testira u platformi Total TV

Već dugo najavljivana nova muzička televizija na ovim prostorima pod nazivom Grand TV započela je juče s testnim emitiranjem u SBB kablovskom sistemu u Srbiji i na satelitu Eutelsat 16A u regionalnoj platformi Total TV.

Zvaničan početak rada ove televizije zakazan je za 16. april 2014. godine. Kanal će se vrlo brzo naći u ponudi kod velikog broja kablovskih operatera u čitavom regionu.

Na jučerašnjoj press konferenciji, direktor Grand produkcije Saša Popović, otkrio je planove vezane za budućnost televizije "Grand" ali i demantovao priče da su direktor televizije "Pink" Željko Mitrović i on u svađi.

"Imaćemo svakog dana 9 sati živog programa. Ovo će biti muzički, zabavno- humoristički program, ali imaćemo i sportskih tema i vijesti. Kanal će se vidjeti u nekoliko opcija, ne samo na SBB-u već i na drugim kablovskim operaterima, koji budu zainteresovani, zatim putem satelita i putem streaminga, odnosno interneta, koji je otvoren za cijeli svijet. Dogovorili smo se sa vlasnicima, jedino će "Grand" kanal biti dostupan i u regionu i u dijaspori, Americi, Australiji i Kanadi" – objašnjava Saša i dodaje:

"Pink negdje vide, negdje ne vide, a "Grand" kanal je otvoren kako bi naši pjevači mogli da promovišu svoje pjesme svuda u svijetu."

Tehnički parametri na satelitu:

* Eutelsat 16A (16°E), freq. 10,972 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, CA VideoGuard

(media-sat.net)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.