Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Od 29. aprila novi izgled kanala Viasat

Kompanija Viasat Broadcasting, članica međunarodne grupacije Modern Times Group (MTG), saopštila je da će rebrandirati svojih sedam pay-TV kanala:

TV1000, TV1000 Action, TV1000 Russian Kino, Viasat History, Viasat Nature, Viasat History HD i Viasat Nature HD. Ovi kanali će dobiti novi vanjski izgled i logotipe, dok će Viasat Explorer dobiti i novo ime Viasat Explore a logotip ne sadrži slova "X" i "E". Rebranding logotipa je proveden u cilju optimizacije za sve uređaje kako bi Viasat kanali izgledali dobro čak i prilikom gledanja u jedinstvenim multiscreen uslugama i TV Everywhere.

"Svježina i relevantnost - to su ključne karakteristike naših kanala. Mi smo odlučili dati svježinu i našim logotipima i vanjskom izgledu. Na projektu je radila firma Creative Services — višestruki dobitnik prestižnih stručnih nagrada u oblasti televizijskog dizajna i promocije", rekao je Aleksej Krol, generalni direktor Viasat-a.

Ažuriranje kanala provodit će se na međunarodnoj razini, pa će od 29. aprila novi logotip i vizuelni identitet gledatelji moći vidjeti direktno u 36 zemalja svijeta.

media-sat.net prema materijalu preuzetom sa www.telesat-news.net

Nema komentara