Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Eutelsat 3B polijeće 26. maja

Sea Launch, nakon odgađanja 31.3.2014., spremna je za lansiranje satelita Eutelsat 3B, objavio je danas izvršni direktor te tvrtke.

Energia Logistics, Ltd., će početkom maja nastaviti s testovima satelita i njegovom integracijom s raketnim nosačem Zenit-3SL, prije nego što se prebaci sredinom maja, na mjesto s kojeg će biti lansiran. Lansiranje satelita Eutelsat 3B je planirano za 26. maj 2014. godine u 14:10 sati prema pacifičkom vremenu. Satelit će dostići orbitu 54 minuta nakon lansiranja.

Satelit je izgradila tvrtka Airbus Defence and Space koristeći platformu Eurostar 3000, a dizajniran je da poveća i diverzificira Eutelsat-ove resurse i snagu na orbitalnoj poziciji 3° E. Prvi satelit sa Ku, C i Ka transponderima u jednoj platformi, radit će do 51 transpondera. Njegova tri-band konfiguracija omogućit će korisnicima da biraju tri-frekventni opseg prilagođen za podatkovne, telekom, broadband i profesionalne video usluge u Evropi, Africi, Bliskom Istoku, Centralnoj Aziji i Južnoj Americi.

Eutelsat 3B će zamijeniti postojeći satelit Eutelsat 3D, koji će biti premješten na drugu orbitalnu lokaciju kako bi nastavio pružati komercijalne usluge.

Izvor: satkurier.pl

Nema komentara