Weather (state,county)

Najnovije vijesti

TIMA osigurao kapacitete na satelitu Eutelsat 10A

The International Media Associates (TIMA), globalni provider sadržaja i usluga, juče je objavio potpisivanje ugovora na tri godine sa tvrtkom Eutelsat Communications za korištenje kapaciteta na satelitu Eutelsat 10A.

Ove kapacitete, tvrtka će koristiti za prikupljanje vijesti putem satelita (SNG) diljem Evrope, Bliskog Istoka i Afrike, te za izvještavanje iz studija u centralnom sjedištu u Londonu.

S uredima u Londonu, Parizu i Washingtonu, kao i operacijama na Bliskom Istoku, TIMA će pružati niz vrhunskih usluga za međunarodnu informativnu industriju, uključujući i proizvodna postrojenja, produkciju sadržaja i pokrivanje manifestacija i događaja. Novi satelitski kapacitet će pojačati sposobnost TIMA-e da omogući informativnim timovima pokrivanje događaja od globalnog značaja u narednim mjesecima, uključujući suđenje Oscaru Pistoriusu i posjetu Svetoj zemlji Pape Francisa.

"Satelit je važna platforma za distribuciju visoko-kvalitetnog sadržaja, pogotovo u doba HD transmisije. To je pouzdan, visoko kvalitetan i još uvijek najjednostavniji i najbrži način distribucije sadržaja širokom spektru kupaca diljem svijeta. Radujemo se novim uzbuđenjima i saradnji sa Eutelsatom," rekao je Alla Salehian, predsjednik uprave TIMA.

Nema komentara