Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Telekom Srbija još uvijek ne planira pokrenuti vlastitu satelitsku platformu

Srbijanski telekomunikacijski operater Telekom Srbija još uvijek ne planira pokrenuti vlastitu DTH platformu na satelitu.

U posljednje vrijeme mnogo se špekulisalo o navodnom pokretanju nove satelitske platforme na orbitalnoj poziciji 23,5E čiji bi vlasnik bio Telekom Srbija. Povodom toga, naše uredništvo stupilo je u kontakt sa tvrtkom Telekom Srbija koja je negirala takve navode.

"Telekom Srbija je u maju 2013. godine potpisao sa tvrtkom SES Astra višegodišnji ugovor za obezbjeđenje kapaciteta na orbitalnoj poziciji 23,5 stepeni istočno u svrhu dopremanja TV i radio programa kao i prenosa podataka. U ovom trenutku ne planiramo pokretanje sopstvene DTH platforme na bilo kom satelitu", - navodi se u izjavi tvrtke za media-sat.net.

Telekom Srbija je osnovan 1997. godine kao prvi korak u procesu restruktuiranja PTT sistema Srbije. On već 15 godina ima ulogu lidera iz oblasti fiksne i mobline telefonije, interneta i multimedije kako u zemlji tako i u regionu.

Od osnivanja, Telekom Srbija je među vizionarskim firmama i preduzetnicima tražio saradnike za projekte koji prate svjetske i nameću domaće trendove. Tako su danas dio Telekom Srbija Grupe i Telekomova zavisna preduzeća: Telekom Srpske a.d., m:tel d.o.o., Telus a.d., Beograd, FiberNet d.o.o.,TS:NET BV i HD WIN (4 TV kanala Arena Sport).

Izvor: media-sat.net

Nema komentara