Breaking News
recent

Novi vizuelni identitet RTS-a

Radio-televizija Srbije emitovaće od 23. avgusta, povodom 56. godišnjice, nove najavne spotove modernog dizajna inspirisane tradicijom i kulturnom baštinom.

Kreativni direktor Boris Miljković rekao je na konferenciji za novinare da se novi vizuelni identitet RTS-a oslanja na nacionalni kostim, kao simbol nacionalnog identiteta i likovnog dizajna ovog prostora.

"Biće emitovan paket kratkih filmova sa porukom i informacijom o programu, koji sadrži obilje likovnosti karakteristične za jedan mali narod. To veliko u malom narodu, čini to likovno bogatstvo", rekao je Miljković.

U jesenjoj sezoni, RTS će emitovati program sa sloganom "Dobro došli kući", a od danas biće emitovana i nova informativna emisija Sportski dnevnik.

Nekadašnja Televizija Beograd emituje program od 1958. godine, a prvi amblem bio je likovno rješenje akademskog slikara Đorđa Milanovića, dok je špicu prvog Dnevnika i natpis TV Dnevnik izradio Andrija Žic.

Vizuelni identitet promijenjen je 1979. godine (autor Nenad Čonkić), 1992. godine (Milan-Peca Nikolić) i 2010. godine (Boris Miljković).

Izvor: RTS

Nema komentara:

Pokreće Blogger.