Weather (state,county)

Najnovije vijesti

HRT nabavio HD satelitska multimedijalna kola

Hrvatska radiotelevizija danas je preuzela prva od četiri novih satelitskih multimedijalnih kola, opremljenih najsuvremenijom digitalnom opremom.

Tzv. Ka-band kola omogućit će brže i kvalitetnije izravno javljanje novinara s terena te uključenje u program u bilo kojem trenutku u roku od samo tri minute, povećat će mogućnost i broj brzih uključenja na mjesto događanja.

Novo vozilo daje i potpunu autonomiju novinarima koji se neće morati vraćati u redakciju već će uz javljanje uživo, na terenu moći dovršiti priloge i poslati ih u svakom trenutku, čime se znatno dobiva na aktualnosti i brzini te se štede znatna sredstva.

Zahvaljujući novoj opremi, Hrvatska radiotelevizija bit će još prisutnija na terenu, a Ka-band kola omogućuju rad za sve platforme HRT-a - radio, televiziju i web.

Razlika u odnosu na klasična DSNG vozila je što se ovdje za ostvarivanje prijenosa koristi IP satelitska komunikacijska veza, čime se omogućuje povezivanje putem satelita u svakom trenutku, a moguće je istodobno emitirati ili slati čak četiri sadržaja.

Pristup internetu uz instaliranu opremu (montaža, video, audiopult, kamera, rasvjeta) te značajna autonomija i energetska neovisnost u radu, vozilo pretvara u mobilni ured.

Vozilo je tehnološki opremljeno HD audio i videoopremom te omogućava istovremeni prijenos televizijskih i radijskih događaja s terena, pristup internetu, prikupljanje audiovizualnih/multimedijskih sadržaja uz dvosmjernu IP komunikaciju, snimanje i pohranu sadržaja te kasniju obradu/montažu i reprodukciju kao i bežično spajanje kamera za potrebe prijenosa uživo.

HRT će ovakvim vozilima povećati kvalitetu prije svega informativnog programa zahvaljujući brzoj isporuci pouzdane i vjerodostojne informacije s terena.

Nabava ovakvih vozila dio je velikih investicija u tehnološku modernizaciju HRT-a.

hrt

Nema komentara