Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Arte u platformi TivuSat

Arte, francusko-njemački kanal posvećen svijetu umjetnosti i kulture, od sada je dostupan i putem italijanske FTA platforme TivuSat. Zahvaljujući programu punom magazina, dokumentaraca i kulturalnih emisija koje nude nova tumačenja i analize, kazalište za svu publiku, art filmove i kontinuirano ažuriranje ključnih dešavanja u međunarodnoj kulturnoj sceni, Arte predstavlja evropski vrh u području "ponude televizijskog žanra".

"S kanalom Arte, TivuSat pravi sponu evropskoj kulturi - rekao je Luca Balestrieri, predsjednik TivuSat-a. Tu je bogat izbor kvalitetnog programa koji pospješuje razmjenu između kultura i zemalja. To je dokaz da satelit može igrati važnu ulogu u izgradnji evropskog identiteta i uzajamnog razumijevanja. Tivusat djeluje kao instrument u službi nacionalnog gospodarstva i njegovog razvoja."

Kanal će biti dostupan u visokoj rezoluciji na broju 110 satelitske platforme, dok će na poziciji 72 biti dostupan u SD rezoluciji.

DDolaskom kanala Arte, platforma TivuSat broji 68 kanala od koji šest u HD kvaliteti. Ponuda je bogata i popularnim međunarodnim kanalima kao što su BBC World News, Euronews, France 24, TV5 Monde, Deutsche Welle, Bloomberg, Al Jazeera, CCTV News i NHK.

Pristup platformi TvuSat je jednostavan i ne zahtijeva nikakvu pretplatu. Potrebno je samo posjedovati certificiran dekoder sa CAM-om, satelitsku antenu usmjerenu na 13 stepeni istočno i smart karticu uključenu u dekoder ili CAM.

Nema komentara