Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Pretplatnici Digi TV-a u Češkoj ostali bez Universal Channela

Češka ponuda satelitske platforme Digi TV danas je pretrpjela manje izmjene. Iz programske ponude operatera izbačen je serijski i filmski kanal Universal Channel. Gledatelji su tako izgubili jedan od filmskih kanala, koji je bio dio glavnog programskog paketa Digi TV-a.

Digi TV nije razočarao svoje klijente samo u Češkoj već i u Rumuniji. Naime, rumunski operater RCS/RDS odlučio je obustaviti distribuciju kanala Universal Channel Romania i Diva Channel Romania.
Razlozi isključivanja ovih kanala još nisu objavljeni. Moguće je da je stanica izbačena iz ponude zbog nepostizanja dogovora sa predstavnicima tvrtke NBCUniversal o nastavku distribucije kanala od 1. januara 2015.

Universal Channel je drugi kanal koji je u skorije vrijeme napustio češku ponudu Digi TV-a. U novembru 2014. gledatelji su ostali bez muzičkog kanala Mooz Dance, koji je prbačen na plaćeno emitiranje. Stanica je postala dio ponude konkurentnih operatera UPC DTH (freeSAT, UPC Direct, Focus Sat) i Slovak Telekom (Magio Sat, Digi TV).

Izvor: parabola.cz

Nema komentara