Weather (state,county)

Najnovije vijesti

ALJASKA: BITKA U ZALJEVU na Discovery Channelu

Kako izgleda izlov lososa provjerite u serijalu ALJASKA: BITKA U ZALJEVU na Discovery Channelu.

U zaljevu Bristol, svake godine se događa najveća migracija lososa na svijetu sa više od 44 milijuna riba koje prolaze tim vodama. Riba se mrijesti na istom mjestu odakle je i potekla, ali prevelika koncentracija riba predstavlja izniman rizik za krhki ekosustav i budućnost vrste.

Serijal Aljaska: Bitka u zaljevu prikazuje kako se vrši izlov lososa. Premijerno ga možete gledati srijedom, od 18. februara u 21 sat na Discovery Channelu.

Serijal prati 5 kapetana čija svaka odluka može napraviti razliku između velike zarade ili preživljavanja na mrvicama. Izazovi su veliki jer se čak 1.800 brodova mora suočiti kako s prirodom tako i međusobno, u strogo kontroliranim morskim "okruzima" tijekom četverosedmične sezone. Prirodna je potreba izloviti gotovo pola milijarde lososa jer bi mogli uništiti Aljaške izvore vode, tako da Ured za ribu i divljač diktira vrlo precizne okvire za ribolov - privatni ribari moraju izloviti do 70 posto lososa svake sezone kako bi se očuvao okoliš koji će poslužiti za buduće migracije. Ured strogo prati uzvodna mrijestilišta da bi ustvrdili kada su se popunila. Kada su tokovi puni, ribarima se izdaje dopuštenje za izlov lososa kako bi se očuvao zaljev. Situacija se nadgleda helikopterima i policijskim patrolama koje kontroliraju izlovljene količine.

Ali prisutnost policije ne sprječava ribarske brodove da se bespoštedno sudaraju u borbi za najbolju poziciju. S tovarima potencijalnog bogatstva koje pliva tik ispod površine, posada zna da je nepredvidljiv i opasan zaljev njihov najmanji problem. Brodovi se također moraju pripremiti za svaku smicalicu koju pohlepna konkurencija sprema, a pritom ne gubiti iz vida zakonsku regulativu. Prekršaj bi mogao biti kažnjen s visokim kaznama koje bi mogle upropastiti čitavu sezonu.

Ove sezone, pridružite se petorici požrtvovnih kapetana i njihovim posadama dok se 1800 brodica nadmeće za najbolje pozicije tijekom BITKE U ZALJEVU.

Nema komentara