Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Discovery Channel osigurao globalna prava za emitiranje dokumentarnog filma "Racing Extinction"

Discovery Channel objavio je stjecanje prava na distribuci­ju i emitiranje dokumentarnog filma RACING EXTINCTION, Oscarom® nagrađe­nog redatelja Louieja Psihoyosa publici diljem svijeta, nakon svjetske premijere filma na ovogodišnjem Sundance Film Festivalu. Discovery, najdistribuiraniji televizijski brend u svijetu premijerno će prikazati dokumentarni film RACING EXTINCTION na svih 220 međunarodnih tržišta.

"Prikazivanje filma RACING EXTINCTION u 220 zemalja i teritorija diljem svijeta neće samo zabaviti publiku, već potaknuti na očuvanje ekološki stabilne planete za sve koji na njoj žive", izjavio je producent Fisher Stevens.

"RACING EXTINCTION je napet i važan film naših najboljih pripovjeda­ča", izjavio je Rich Ross, predsjednik Discovery Channela za SAD. "Koristeći snagu Discoveryja i svjetsku premijeru nadamo se da možemo probu­diti globalnu svijest i izazvati pokret za spašavanje ugroženih vrsta od izumira­nja."

U revolucionarnom dokumentarnom filmu RACING EXTINCTION, redatelj Louie Psihoyos i grupa koja stoji iza Oscarom® nagrađenog filma The Cove, okuplja tim umjetnika i aktivista na novom tajnom zadatku – otkrivanja skrivenog svi­jeta ugroženih vrsta i utrke kako bi ih se zaštitilo od masovnog izumiranja. In­­filtracijom u najopasnija svjetska crna tržišta i korištenjem visoke tehnologije dokumentiraju vezu između emisije ugljičnog dioksida i izumiranja vrsta. Doku­mentarac otkriva zapanjujuće, nikad prije viđene prizore koji doista mogu pro­mijeniti način na koji gledamo svijet. RACING EXTINCTION će biti katalizator za veću i trajniju kampanju koja ujedinjuje ljude da zajedničkim nastojanjima smanje emisiju ugljičnog dioksida i sudjeluju u sprečavanju izumiranja vrsta. Vulcan Productions Paul G. Allena zadužena je za razvoj i provođenje ove kam­panje, edukativnu inicijativu i metriku faktora utjecaja.

"Ovaj projekt ima aspiracije okupiti što je moguće više ljudi da pogledaju film kako bi ih potaknuo na akciju – ljestvicu smo postavili visoko, ali uz naš tim i udruženi sa snagom i dosegom Discovery Channela diljem svijeta, uvjeren sam da možemo postići taj odvažan cilj" izjavio je redatelj Louie Psihoyos. "Oduševljen sam radom sa svima uključenima u ovaj projekt – ovo je ostvare­nje sna svakog dokumentarista."

"Poruka filma RACING EXTINCTION Louieja Psihoyosa je iznimno važna za pre­življavanje kao takvo" rekao je John Hoffman, izvršni podpredsjednik za doku­mentarni i specijalni program Discovery Channela. "Svaki čovjek na planeti mora pogledati ovaj film".

"Oduševljeni smo jer je Discovery Channel naš partner za emitiranje filma RA­CING EXTINCTION. Njegova ogromna globalna publika omogućit će nam da proširimo naš doseg u svim aspektima ove kampanje" rekao je Carole Tomko, General Manager i kreativni direktor Vulcan Productionsa. "Posvećenost Discoveryja da podijeli ovaj film sa svojim gledateljima pronijet će svijest o masovnom izumiranju na globalnu medijsku pozornicu i kroz emocio­nalnu povezanost s prirodom potaknuti publiku diljem svijeta da poduzme akci­je."

"Klimatske promjene i kiselost oceana imaju značajan utjecaj na vrste diljem planete," izjavila je producentica Olivia Ahnemann. "Uz Discovery Channel koji ovaj film donosi svijetu, imamo nevjerojatnu priliku suprotstaviti se izumira­nju."

"Prikazati RACING EXTINCTION isti dan u cijelome svijetu je ostvarenje sna. Ovime ćemo ujediniti svijet i zajedno raditi za zdravi ocean i zdravi planet", iz­javio je Dieter Paulmann, izvršni producent i osnivač fondacije Okeanos.

Sporazum su dogovorili John Sloss (Cinetic Media u ime filmaša) i John Hof­fman, izvršni podpredsjednik za dokumentarni i specijalni program Discovery Channela.

 

Nema komentara