Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Hayat TV uskoro pokreće dva HD kanala

Sada već davne 1992. godine s radom je počela tada neovisna televizija Hayat, danas Hayat TV.

Od osnivanja, u maju 1991. godine, neprekidnim radom osvajala je bosanskohercegovački medijski prostor te danas postala najjači bh. TV brend.

Prvi programski sadržaj Hayat TV emitovala je 24. februara 1992. godine, a nedugo nakon toga, u najtežim danima za BiH, ratni reporteri naše kuće izvještavali su s prvih borbenih linija i program se emitovao bez prestanka. Danas slavimo 23. rođendan.

Svih ovih godina nastojali smo biti profesionalni, objektivni i uvijek na strani gledatelja.

Pružali smo priliku mladim ljudima da se tokom rada u našoj kući obrazuju i usavršavaju.
Mnogi od njih i danas čine naš tim ili su na vodećim pozicijama konkurentnih stanica.

Poslovna orijentacija Hayat TV-a jeste približiti se „običnom“ čovjeku, pronalazeći rješenja za dobrobit šire društvene zajednice.

Naš programski cilj je ustrajati u održavanju pozicije ozbiljne i odgovorne televizije koja stalno ulaže napore u pružanje adekvatnih, pravovremenih i objektivnih informacija.

Hayat danas ima najveći procent domaće produkcije, kada govorimo o komercijalnim TV stanicama. U domaću produkciju svakodnevno ulažemo te kroz svaku novu emisiju postavljamo nove standarde u BiH. Moderno, dopadljivo i artistički složeno.

Time se Hayat vodi kada se radi o vizuelnom identitetu naših kanala i neosporno, Hayat je danas i vizuelno najprepoznatljivija bh. tv stanica. Uvijek smo nastojali ići u korak s razvojem tehnologije i prateći trendove biti subjekt koji postavlja standarde. Tako od 2015. godine u sastavu naše kuće posluje i sektor Digitalnih medija. Prema socialnumbers.com, prva smo i jedina TV kuća koja se može pohvaliti s više od 380k članova na našim FB stranicama.


Danas Hayat emituje pet kanala: Hayat TV, Hayat PLUS, Hayat MUSIC, Hayat FOLK, a posebno smo ponosni na prvi bh. dječiji kanal HAYATOVCI, koji je, zapravo, jedini dječiji kanal na našem jeziku. Sve kanale možete pratiti i putem satelita u Hayat paketu.


Prateći standarde, uskoro pokrećemo Hayat HD, kao i HD verziju najboljeg domaćeg kanala sa zabavnom muzikom, Hayat MUSIC HD. No to nije sve, uskoro ćete na svojim mobitelima, tabletima pa čak i Smart televizorima imati Hayat aplikacije. Uskoro pokrećemo i prvi video portal u BiH.

hayat

Nema komentara