Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Alpha One HD kanali na satelitu Yahlive 52,5E

U povodu nastupajućeg Kurban Bajrama, praznika darivanja, solidarnosti i brige za bližnje, dana u godini koji kroz poruke istinskih vrijednosti i vrlina vjernicima obnavlja vjeru i potvrđuje povjerenje u bližnje i povezivanje s njima.

S tim u vezi, kompanija A1 RTV Network International, ima zadovoljstvo objaviti da je započelo emitiranje još dva kanala iz naše mreže na satelitu EUTELSAT 16A, tako da sada uz A1 Balkan, gledatelji ovog satelita mogu da prate i A1 España i A1 Shqiptare.

Posebno nam je drago obavijestiti Vas da smo od danas prisutni sa svih šest naših programa i na satelitu YAHLIVE 52.5 istočno, te da nas gledatelji širom svijeta mogu pratiti na novim daleko širim prostorima svijeta. Prva smo Balkanska RTV mreža koja je uz Europsko tržište ušla i na tržišta Bliskog Istoka, Azije i Afrike, što otvara neslućene mogućnosti za sve kompanije sa naših prostora, a koje bi kroz svoju promociju u programima A1 željele privući strane investitore, a i ostvarivati poslovnu suradnju sa kompanijama sa Bliskog Istoka.

Naša kompanija je kroz Ugovor o strateškom partnerstvu sa jednom od najvećih svjetskih kompanija u svijetu – Yahlive, iskoračila u budućnost, a most između vjera, kultura i civilizacija koji gradimo dobio je punu podršku.

Eid Al-Adha Mubarak – Bajram Šerif Mubarek Olsun svim našim gledateljima, poslovnim partnerima i prijateljima i svima koji ovaj praznik žrtve obilježavaju kao svoj. Neka slavlje ovoga blagdana, kao bajramski dar, donese obilje radosti, blagostanja i mira u Vaše domove i domove Vaših najmilijih, a ljubav i briga za bližnje unese harmoniju u ljudske odnose te podsjeti na iznimnu važnost međusobnog povjerenja, razumijevanja, dijaloga i tolerancije kao nužnih pretpostavki za suživot u miru, sreći i općem dobru za svakog čovjeka i društvo u cjelini.

Tehnički parametri na satelitu Yahlive:

* YAHSAT 1A (52.5° E) Freq: 11976 SymRate: 27500, Modualtion: DVBS2/QPSK FEC: 8/9 Pol: H

A1 RTV Mreža

Nema komentara