Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Antenna Group preuzela većinski udio u B92

Antenna Group, međunarodna medijska korporacija i vodeća grupacija u jugostočnoj Evropi, preuzela je većinski udio u B92.

B92, jedan od vodećih nacionalnih TV i radio emitera u Srbiji i regionu, uspješno je pozicionirana komercijalna TV stanica sa jakim informativnim programom, koja je tokom godina razvila multimedijalnu platformu sastavljenu od televizije, digitalnih medija i radio-stanice.

U 2014. godini B92 je zabilježila rekordni rast gledanosti, dok je b92.net jedan od najuticajnih i najposjećenijih sajtova u Srbiji od 1996. godine.

Antena će upotrijebiti svoje bogato iskustvo i dokazanu stručnost u ovoj oblasti za dodatni razvoj medijske kuće B92. Preuzimanje ove stanice predstavlja dalje širenje Grupe u jugoistočnoj Evropi, gdje trenutno uspješno posluje u pet zemalja.

“Čvrsto vjerujem u budućnost Srbije, države u kojoj smo doživjeli ogroman rast, pretvorivši Prvu TV u najjaču medijsku kompaniju kako u Srbiji tako i Crnoj Gori”, rekao je Teodor Kirjaku, vlasnik Grupe. “Antena vidi B92 kao uzbudljivu investicionu mogućnost I mi ćemo nastaviti da tražimo slične izazove u medijskom sektoru Evrope, u zemljama u kojima regulatorna tijela imaju jaku saradnju sa investitorima ,kao što je to slučaj u Srbiji”, dodao je Kirjaku.

b92 / media-sat.net

Nema komentara