Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Alexander Popov - o zlatnoj karijeri u emisiji “Going for Gold” na Eurosportu 1

Večeras, 11. aprila u 19:00 sati emisija “Going for Gold” na kanalu Eurosport 1 donosi intervju s jednim od najvećih imena u historiji sporta – ruskim plivačem Alexanderom Popovim. Četverostruki Olimpijac i šesterostruki prvak svijeta u ekskluzivnom će se intervju osvrnuti na najbolje trenutke svoje karijere. Popov je uz Sergeya Bubku i Nadiu Comaneci treća sportska legenda koja će gostovati u “Going for Gold”.

Popov, osvajač četiri olimpijske medalje, iz Barcelone 1992. i Atlante 1996., u 30-minutnom serijalu opisuje kako je pobjeđivanje za njega postalo “rutina”, kako se nosio s traumom nakon što je izboden nožem te kako se pobjedom na Europskom prvenstvu 1997. (50 i 100 m slobodno) uspio vratiti u sport. Emisija će se osim na Eurosportu, prikazivati na Eurosport Playeru, premium usluzi za prijenos uživo i na zahtjev.

Izdvojeno:

Popov o finalu na 100m na Olimpijadi u Atlanti 1996:

“Psihološki, bilo je vrlo lako jer sam znao što trebam učiniti te sam bio siguran u krajnji ishod. Možda zvuči arogantno, ali znao sam da ću pobijediti i prije nego što je utrka počela.”

Popov o zadobivanju ozlijede nožem tri sedmice nakon uspjeha u Atlanti:

“Vjerovao sam u liječnike koji su me operisali te sam bio vrlo miran u njihovim rukama. Liječnik mi je rekao 'sve je u redu'… Shvatio sam kako je jedini po­vratak normalnom životu povratak plivanju - i upravo sam to i učinio.”

U ovoj epizodi “Going for Gold” takođe donosi fascinantnu priču o grčkoj sportašici, Sofiji Rigi. 27-godišnja studentica iz Patrasa kvalificirala se za maraton na Olimpijskim igrama u Riju, ali njezine pripreme patile su zbog nedostatka finansijskih sredstava. Rigu sada u njezinom ostvarenju sna i mogućnosti natjecanja na najvećem sportskom natjecanju financijski podupiru mnogi.

Francuska skakačica u dalj, Eloyse Lesueur, dvostruka europska prvakinja (2012,2014) te svjetska dvoranska prvakinja (2014) takođe će se pojaviti u “Tech Talk” dijelu emisije. Predstavit će uvid u tehniku i disciplinu koje su pot­rebne kako bi se postigao najbolji mogući “ljudski let”.

Nema komentara