Breaking News
recent

Discovery Communications za spas tigrova

Discovery Communications je najavio saradnju s World Wildlife Fund (WWF), kroz koju će Discovery finansirati i pomoći u zaštiti terena od 4000 km². Radi se o staništu tigrova u Indiji i Butanu, čija je zaštita ključna za očuvanje vrste i povećanje populacije tigrova u divljini, prenosi portal media-sat.net.

"Globalni pokret za zaštitu tigrova dobio je podršku za teren od 4000 km²" izjavio je David Zaslav, predsjednik i glavni izvršni direktor kompanije Discovery Communications. "Discovery je kom­panija koju pokreće svrha, preko 30 godina naše su kamere u svim dijelovima svijeta, dokumentiraju i upoznaju publiku s ljepotom i ču­dima prirode, kroz programe kao što je Planet Zemlja. Nažalost, zabilježile su teško stanje brojnih biljnih i životinjskih vrsta (Utrka s izumiranjem). Danas krećemo korak dalje, kako bi zaštitili jednu od najljepših i najugroženijih vrsta. Nećemo dozvoliti da ove prekrasne životinje nestanu. Ukazat ćemo na ovu akciju i podržati je kroz naše globalne brendove i platforme s ciljem da se do 2022. godine udvostruči populacija tigrova u divljni."

Samo u proteklih 100 godina je populacija tigrova u divljini zbog gubitka staništa i krivolova smanjena za zapanjujućih 96%, na manje od 4000 jedinki.

Sponzorstvo Discoveryja nad graničnim područjem na kojem u očuvanju tigrova World Wildlife Fund sarađuje s vladama Indije i Butana, omogućit će čuvarima bolje praćenje zdravlja životinja, efi­kasniju borbu protiv krivolova te održavanje koridora neophodnih za kretanje divljih životinja.

Napor uložen u udvostručenje broja tigrova, vrste na vrhu hranidbenog lanca, ujedno će zaštititi i druge ugrožene vrste i pro­izvesti zdravi ekosustav. Više o projektu možete saznati na discov­ery.com/projectCAT.

Uz sponzorisanje staništa, Discovery će svojom kreativnošću i globalnom multiplatformskom distribucijom svojih kanala koji dopiru do 3 milijarde ljudi, utjecati na gledatelje i potaknuti ih da podrže projekt, kako bi se do iduće Godine tigra 2022., njihova populacija udvostručila.

Discovery je pokrenuo i snimanje novog dokumentarca o tigrovima, čija je premijera planirana za 2018. godinu.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.