Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Skijaška zvijezda Tina Maze potpisala za Eurosport

Eurosport je objavio da se skijaška kraljica Tina Maze pridružuje zvjezdanoj ekipi sportaša koji na Eurosportu prate zimske sportove i pripremaju se za prijenos iz Pjongčanga. Do svečanog otvaranja Olimpijskih igara u Pjongčangu ostalo je manje od 500 dana. Tina Maze se na Eurosportu pridružuje timu sportskih legendi kojeg čine trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje, biatlonac Michael Greis i legenda skijaških skokova, Poljak Adam Malysz, prenosi portal media-sat.net.

Današnja vijest slijedi odluku Tine Maze o službenom kraju fantastične profesionalne karijere. Planirano je da se Tina iz natjecateljskog skijanja povuče u siječnju, na utrci skijaškog kupa u rodnom Mariboru.

Maze će sa svojim velikim iskustvom u natjecanju gledateljima približiti svijet profesionalnih sportaša, kroz intervjue prije i nakon natjecanja, kao i taktičku analizu tokom cijele sezone.

„Jako sam zadovoljna jer se pridružujem Eurosportovoj porodici i zahvalna sam na prilici da karijeru nastavim u sportu kojeg volim“, izjavila je Tina Maze

„Ništa ne može zamijeniti navalu adrenalina dok se natječeš na Olimpijskim igrama ili u Svjetskom kupu, ali ovo je novo poglavlje u mom životu, veselim mu se i nadam se da ću navijačima moći dati drugačiji pogled na akciju tokom natjecanja.”

U lipnju 2015. su Discovery Communications i Međunarodni olimpijski odbor potpisali spora­zum koji Eurosportu osigurava ekskluzivna televizijska i višeplatformska prava na prijenos sljedećih 4 OI, uključujući i zimske igre u Pjongčangu 2018. i Pekingu 2022., u 50 zemalja i teritorija širom Europe.

Glavni izvršni direktor Eurosporta Peter Hutton je dodao: “Ponosni smo da Eurosport možemo zvati Domom zimskih sportova, jer prenosimo svjetske kupove i prvenstva u svim vodećim zimskim disciplinama. Dolaskom Tine u naš tim stručnjaka, navijači će dobiti najbolji mogući uvid u skijanje iz prve ruke.”

"Saradnja s Tinom nam je iznimno važna jer se pripremamo za zimske OI. Ona je jedinstvena osoba, koja se nikad ne boji reći ono što misli. Govorim u ime cijelog Eurosporta kad kažem da se veselimo saradnji s njom u narednim mjesecima i godinama."

Eurosport će se i ove sezone potvrditi kao Dom zimskih sportova, jer već od ovog vikenda u Söldenu kreće FIS Svjetski kup (od subote 22. listopada). Na Eurosportu će se od listopada do travnja prikazati više od 800 sati prijenosa uživo ili odgođenih prijenosa, uključujući 11 svjetskih prvenstava zimskih sportova.

Eurosport će svakog vikenda emitirati i magazin Wintersports Extra, u kojem će se nuditi pregled najbolje sportske zimske akcije iz cijelog svijeta, uz dodatno praćenje događanja u umjetničkom klizanju, brzinskom klizanju i curlingu.

Nema komentara