Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Pjongčang 2018 - odbrojavanje počinje

Discovery i Eurosport odbrojavanje do Olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. počinju otkrivanjem strategije prijenosa na svim zaslonima. · Prijenos svakog trenutka, iz svih uglova, koji će povezati sve sudionike

· Prve digitalne Olimpijske igre širom Europe

· Revolucionarna urednička strategija osigurat će najbolje moguće iskustvo Olimpijskih igara na svim zaslonima

Discovery Communications i Eurosport obilježavaju godinu dana do početka ZOI u Pjongčangu i tim povodom najavljuju uredničku strategiju kojom će se voditi do početka i za vrijeme trajanja Zimskih olimpijskih igara. Eurosport će za gledatelje preko svih zaslona i servisa osigurati najbolje moguće iskustvo praćenja Olimpijskih igara, svakog trenutka, iz svih uglova, koje će povezati sve sudionike.

Eurosport tradicionalno i stručno prenosi olimpijske sportove tokom cijele godine, a uz Discovery će Olimpijske igre moći pratiti najveći broj gledatelja do sada, na više zaslona nego ikad prije, uz pay-TV kanale i digitalne servise Eurosporta na 50 tržišta. Dodatno će free-to-air kanali u Švedskoj (Kanal 5), Norveškoj (TV Norge) i Njemačkoj (Eurosport 1 i DMAX) ekskluzivno prikazivati Olimpijske igre, a prijenos će osigurati Eurosport.

Eurosport će sa ZOI prenositi više od 100 događanja uživo i na zahtjev te osigurati pristup na svakom uređaju u bilo koje vrijeme. Time će igre u Pjongčangu biti do sada najbolje digitalno pokrivene širom Europe, gledateljima će biti dostupan svaki trenutak akcije s borilišta, a dodatno će se graditi interakcija s korisnicima na digitalnim stranicama u vlasništvu Discoveryja (uključujući eurosport.com), te na društvenim mrežama.

JB Perrette, predsjednik i izvršni direktor Discovery Networks Internationala je izjavio: “Odluka da redefiniramo iskustvo gledanja Olimpijskih igara i potaknemo angažiranje ljudi diljem Europe je odvažna i mi je namjeravamo ostvariti. Discovery kao kompanija dijeli vrijednosti koje promovišu Olimpijske igre i drago nam je da možemo prenijeti priče o ljudskim ambicijama, žrtvi i uspjehu.

“Discovery i Eurosport sa sveobuhvatnim prijenosom Olimpijskih igara, koji će pokrivati svaki trenutak, iz svakog ugla i povezati sve sudionike, nastavljaju biti predvodnici u industriji.”

“Odbrojavanje dana do početka ZOI u Pjongčangu je počelo i mi ubrzano krećemo u ostvarivanje zajedničke vizije s našim stručnjacima i saradnicima u Europi.”

Peter Hutton, izvršni direktor Eurosporta je dodao: “Gledateljima ćemo ponuditi nešto potpuno drugačije, priliku da prate sve svoje omiljene sportaše, svaki sport i svaki njima bitan trenutak. Drago nam je da možemo predstaviti uredničku strategiju koja će sve to omogućiti i koja će ZOI u Pjongčangu učiniti prvim digitalnim OI u Europi”.

“Ključno je obožavateljima sporta omogućiti praćenje svakog trenutka s Olimpijskih igara uživo. Mi ćemo ići dalje nego ijedna televizijska kuća do sada, kroz ekskluzivan pristup na terenima i strateškim pozicioniranjem sadržaja oko četiri temelja: uživo, inovacije, ljudi, atmosfera.“

Urednička strategija na svim zaslonima: olimpijske priče kroz cijelu godinu

U odbrojavanju do početka i tokom Olimpijskih igara, Eurosport će prikazivati duge i kratke forme olimpijskog sadržaja koji će se temeljiti na:

· Uživo: prijenos svakog trenutka Olimpijskih igara i prijenos olimpijskih sportova tokom cijele godine

· Inovacije: privlačenje mlađe publike korištenjem najmodernije tehnologije poput virtualne stvarnosti (VR)

· Ljudi: novi sveobuhvatni pristup koji uključuje poznate osobe i stručnjake koji obožavateljima približavaju njihove sportske junake i ekipu koja ih okružuje

· Atmosfera: Pjongčang je vjerovatno za mnoge navijače nova destinacija, pa će im program sadržajno približiti bogatu kulturu Južne Koreje.

EUROSPORT / 2017 01 : PYEONGCHANG D-1YEAR (Vers. PanEuro) from EUROSPORT /ON-AIR DESIGN & PROMO on Vimeo.

ZOI u Pjongčangu 2018. su prve Olimpijske igre koje Eurosport prenosi širom Europe. Discovery Communications ima ekskluzivna multimedijalna prava na prijenos OI 2018-2024. za 50 europskih zemalja i teritorija, što je zajedno s Međunarodnim olimpijskim odborom objavljeno u junu 2015.

Nema komentara