Breaking News
recent

Tour de France 2017 uživo na Eurosportu



Kao i svih prethodnih sezona, Eurosport će ispratiti svaki kilometar drugi UCI Velike trke u sezoni, Tour de France.

Prvi put u posljednjih 30 godina Trka oko Francuske će početi u Njemačkoj, „veliki polazak“ je zakazan za 1. juli u Dizeldorfu, gdje će se održati hronometar dužine 14 kilometara.

Dan kasnije, peloton kreće put Liježa, gde će takmičari voziti dionice i brda, kuda je prošao ovogodišnji klasik, Lijež-Bastonj-Lijež.

Na najvećoj biciklističkoj etapnij trci na svijetu, takmičari će ove godine do 23. jula proći 21 dionicu, ukupne dužine 3.540 kilometara, uz samo dva dana odmora.

Učesnike 104. Toura očekuje devet ravnih etapa, po pet brdskih i planinskih, dva pojedinačna hronometra i čak deset lokacija na kojima borci za žutu majicu nisu nikada bili.

To je Dizeldorf (prva i start druge etape), Mondorf-le-Ben (start 4.etape), Nuis-Severak-Žorž (cilj 7. etape), Nantua (start 9. etape), La Mjur (start 17. etape), Izoard (cilj 18. etape) i Salon de Provans (cilj 19. etape).

Na 104. Touru učestvovaće 18 UCI timova iz svjetske grupe, kao i četiri UCI profesionalne kontinentalne ekipe.

Prošlogodišnji šampion, Kris Frum, koji je na Jelisejskim Poljima imao skoro pet minuta prednosti u odnosu na prvog pratioca, i ove godine će predvoditi Skaj tim, sa jasnom ambicijom, da odbrani žutu majicu u Parizu.

Britanac će pokušati da osvoji svoj četvrti Tour, a glavne konkurente imaće u Nairu Kintani (Muvistar), Ričiju Portu (BMC Rejsing) i Albertu Kontadoru, lideru Tinkof tima.

Ljubitelje biciklizma očekuje važna novina od ovogodišnjeg Toura, jer je Eurosport potpisao ugovor koji će navijačima omogućiti da uživo prate svaki sekund trke, od Dizeldorfa do Pariza.

(eurosport)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.