Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Wimbledon na EurosportuLjubitelji tenisa širom Evrope ove godine biće u prilici da uživo prate jedan od najlegendarnijih teniskih turnira – šampionat u Wimbledonu.

Eurosport će ove godine prenositi šampionat u 34 zemlje.

Osim mogućnosti da Wimbledon prate na kanalima Eurosporta, fanovi će biti u prilici da pogledaju svaki meč sa svakog terena preko Eurosport Playera, što znači da će im biti dostupno oko 250 sati prenosa uživo u njihovim domovima ili bilo gdje na mobilnim uređajima.

Početkom juna Eurosport je najavio i prenos kvalifikacionih mečeva za ovaj šampionat koji će biti održani u Roehamptonu nedjelju dana prije početka glavnog turnira (od ponedjeljka 26. juna).

Mats Wilander, globalni ambasador Eurosporta i sedmostruki osvajač Gren slem turnira, i ovog puta će razgovarati sa pobjednicima i poraženima na ovogodišnjem Wimbledonu, analiziraće mečeve turnira i prenositi svoje utiske gledaocima.

Eurosport je u januaru prenosio najgledaniji teniski meč svih vremena i drugi najgledaniji sportski događaj u svojoj istoriji – duel između Rodžera Federera i Rafaela Nadala na Australian openu (media-sat.net). Ovaj meč je gledalo čak 20,7 miliona gledalaca na Eurosportovim kanalima širom Evrope. Broj gledalaca Roland Garosa ove godine je porastao za 18% u odnosu prošlogodišnji turnir.Direktor Eurosporta, Peter Hutton je rekao: “Naš cilj je da gledaocima pružimo vrhunski sportski sadržaj na svim uređajima. Našom saradnjom sa teniskim klubom “All-England Lawn Tennis Club” omogućili smo da svi Gren slemovi budu dostupni na našim platformama u 34 teritorije širom Evrope. Zahvaljujući tome Eurosport je postao nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje tenisa.”

Inače od ove godine Wimbledon će se na Eurosportu po prvi put prenositi u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

(eurosport / www.media-sat.net)

Nema komentara