Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Nova sezona Bundeslige na Eurosportu

Eurosport najavljuje 55. sezonu Bundeslige. Eurosport 2 će svakog vikenda prenositi pet utakmica, po dvije u subotu i nedjelju i jednu u petak, dok će Eurosport Player direktno pratiti sve utakmice 55. sezone Bundeslige.

Pet godina je mnogo u fudbalu, ali tokom tog perioda u Njemačkoj vlada samo jedan klub, Bayern iz Minhena, koji je prošlog maja došao do rekordne pete uzastopne titule.

Ambicije Bavaraca su iste i u 55. sezoni Bundeslige, dok će rivali spremno čekati eventualne greške Bayerna. Borusija iz Dortmunda je prethodnih sezona vršila pritisak na Bavarce, ali za razliku od minulih godina, žuto-crni su sačuvali kompletan tim, a klupu je preuzeo Peter Bož, trener u usponu koji ume da izvuče najbolje iz mladih fudbalera.

54. sezonu Bundeslige obilježio je tim iz Lajpciga, koji je u svom debitantskom prvenstvu takmičenje završio na vicešampionskoj poziciji. Red Bul će i u novoj sezoni pokušati da trku za "Salatarom" učini neizvjesnom do samog kraja.

Novu sezonu obilježiće i novi igrači u Bundesligi. Transfer ljeta obavili su Bavarci, kada je na dvogodišnju pozajmicu iz Reala u Minhen došao Hames Rodriges. Kolumbijac je veliki proboj na svjetskoj sceni napravio 2014. godine, kada je u svoju domovinu sa Mundijala u Brazilu donio FIFA Zlatnu kopačku. Njemu će se na Alianc areni pridružiti i bivši fudbaler Liona, Korentin Toliso, 23-godišnji Francuz koji je učestvovao u 13 golova na 31 utakmici prve francuske lige, a u dresu Bayerna već je upisao asistenciju Robertu Levandovskom u Superkupu Njemačke. Ali nisu samo šampioni pojačali svoje redove, u Dortmund je došao Dan-Aksel Zagadou, u Lajpcig Žan-Kevin Agustin, u Menhengladbah Denis Zakaira, Ignacio Kamačo u Volfsburg i Amine Harit je pojačao Šalke.

Eurosport 2 će svakog vikenda prenositi pet utakmica, po dvije u subotu i nedjelju i jednu u petak, dok će Eurosport Player direktno pratiti sve utakmice 55. sezone Bundeslige.

Nema komentara