Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Paket RTS-a od 1. oktobra na novim parametrima



Paket televizijskih kanala RTS-a ovih dana će ponovno promijeniti parametre emitiranja putem satelita. Naime, od 1. oktobra 2018. godine kanali RTS Svet, RTS 1, RTS 2, RTS Život, RTS Drama, RTS Kolo, RTS Poletarac, RTS Muzika i RTS Trezor na području Evrope emitirat će preko satelita Astra 3B (23,5E).
U periodu od 1. oktobra do 15. oktobra istovremeno će se nastaviti emitiranje sa postojeće satelitske pozicije, odnosno satelita Astra 4A.

Parametri za prijem signala sa nove satelitske pozicije su:
* Astra 3B (23,5 ° E) frekvencija. 11,914 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Signal programa RTS Svet je nekodiran i može se slobodno preuzimati, a signal ostalih programa se emitira kodirano, tako da je za dekodiranje potrebna prijemna oprema.

Gledatelji koji koriste prijemnu opremu za praćenje programa sa satelita Eutelsat 16A (16E) sada će biti u mogućnosti da sa njom preuzmu i signal RTS paketa sa novog satelita. www.media-sat.net Za podešavanje prijemne opreme u tu svrhu potrebno je da instalirau dva LNB uređaja na držač koji omogućava njihovu montažu, kao i DiSEqC Switch uređaj na koji se povezuju LNB uređaji i da usmjere antenu kako bi mogli da komandom iz satelitskog prijemnika biraju satelit sa kojeg prate program.

Izvor: media-sat.net

Nema komentara