Weather (state,county)

Najnovije vijesti

U subotu na ČT2 počinje nova emisija Auto moto svijet


Programi za automobile dio su češke televizije od početka 1970-ih. Njihovu istoriju sada prati novi tjednik, koji će redovito informirati gledatelje o trenutnim događajima u svijetu automobila. Polusatna sesija će predstaviti zanimljive teme povezane sa automobilizmom, prevozom i drumskim saobraćajem, kao i korisne kritike i testove.
Časopisom će moderirati tri novinara Jakub Rejlek, Ondřej Chamilla i Radek Vrtal. U premijeri, gledaoci Auto motoa prvi put će svijet vidjeti u subotu, 5. juna, od 11.05 na programu ČT2.



"Drago nam je što možemo ponuditi gledaocima Češke televizije emisiju kako za ljubitelje automobilizma, tako i za širu javnost. Naš magazin bavit će se automobilskim vijestima, ali i sigurnošću na putu. Pokazat će praktične savjete za vozače i ostale sudionike u prometu, ljubitelji veterana, automobila i samih majstora doći će na svoje, a na kraju će se održati i intervjui sa zanimljivim ljudima koji imaju što reći na ove teme"

Kaže kreativni producent Petr Mühl.


Pored automobilskih vijesti, veterani će biti velika tema časopisa. U drugom dijelu, Jakub Rejlek sjeda za volan automobila iz osamdesetih. Jedna od specifičnosti tjednika bit će usporedba kontrasta, pa će istovremeno njegov kolega Ondřej Chamilla testirati novi električni automobil:

 Volimo se nadmetati jedni s drugima, pa nam sigurno neće nedostajati ni u ovoj emisiji . Na mnogo načina imam vrlo jake protivnike. Što se tiče vožnje radi potrošnje, Radek tamo vlada, što se tiče vožnje na stazi, tamo će opet biti teško s Kubom. Ali još uvijek mislim da bih mogao uspjeti u izazovima kruga. Osnovni cilj je poraziti Jakuba, jer on ne voli gubiti. Dopustio bih mu da to proba barem jednom. "

 



Treći moderator, Radek Vrtal, fokusira se na praktične karakteristike automobila.

 "Uvijek me zanima unutrašnjost. Mislim da je sve savršeno i sjajno već bilo ovdje. Pored toga, proizvođači automobila su viđeni u potpuno upravljanju na dodir, što je za mene čista glupost. Klasična dugmad, koja su ranije bila uobičajeni dio kontrolne ploče, sposobnost je vozača da upravlja memorijom. Za razliku od ekrana osjetljivog na dodir. S jedne strane, proizvođači pokušavaju ciljati sigurnost, ali s druge strane takvi je elementi smanjuju. Razumijem argument da generacija koja odrasta na tabletima i mobilnim telefonima i komunicira isključivo putem telefona i računara, što će to cijeniti, dobiva na kupovnoj moći. Ali to je još uvijek korak na štetu sigurnosti. "

Novi program djelomično će se nadovezati na raniji rad češke i čehoslovačke televizije. Kreatori inspiraciju traže u legendarnom Auto Moto Revueu, koji je počeo emitirati prije više od pedeset godina. Čehoslovački gledatelji tako su imali automobilistički magazin mnogo ranije nego, na primjer, u Velikoj Britaniji, gdje je Top Gear počeo emitirati tek 1977. Polusatni tjednik Auto moto svět započinje 5. juna i redovito će se prikazivati ​​na ekranu Dvojky svake subote prije podneva.

izvor: Parabola.cz

Nema komentara