Breaking News
recent

Sky Sports potpisao ugovor sa SA20 kriket ligom

 

Sky Sports je najavio novi petogodišnji ugovor o pravima u okviru svog kriket portfelja, sa novom južnoafričkom T20 kriket ligom.

Počevši od 10. januara, liga će zabavljati domaće i međunarodne fanove kriketa i nastojati da privuče novu publiku svih uzrasta.

Kroz četiri sedmice, 33 utakmice sa šest globalnih franšiza bit će emitovane na Sky Sportsu, prikazujući uživo akciju 102 igrača svjetske klase, uključujući neke od pobjednika engleskog Wrold Cup-a, kao što su kapiten Jos Buttler, i sada najskuplji IPL igrač Sam Curran .

Liga ima šest privatnih timova, koji će igrati dva puta u krugu prije polufinala i finala. SA20 ima podršku nekih od najpriznatijih T20 franšiza u svijetu, s nekoliko IPL uporišta koje se granaju kako bi uspostavile veći međunarodni uticaj.

Bryan Henderson, direktor kriketa u Sky Sportsu, komentirao je: „Oduševljeni smo što smo dodali SA20 u naš portfelj prava na kriket. Vjerujemo da će to biti sjajno takmičenje s nekim od najboljih engleskih igrača.”

Sky Sports će takođe prenositi tri engleske ODI za muškarce (One Day International) koji se održavaju u Južnoj Africi 27. januara, 29. januara i 1. februara.

ODI oblik je ograničenog overs kriketa, koji se igra između dva tima s međunarodnim statusom, u kojem se svaki tim suočava s fiksnim brojem overa, trenutno 50, a utakmica traje do 9 sati.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.