Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Animirana serija Pokemon Concierge stiže na Netflix

 

Netflix se udružio s kompanijom Pokemon Company na novoj stop-motion animiranoj seriji smještenoj u svijet popularne japanske dječje franšize.

U produkciji Dwarf Studios, Pokemon Concierge donosi novi pogled na ovaj svijet prateći priču o Haru, koja radi u Pokemon Resortu, i njene interakcije s istoimenim borbenim stvorenjima i njihovim ljudskim vlasnicima.

Medijska franšiza, kojom upravlja The Pokemon Company, proizašla je iz par video igara pokrenutih 1996. godine i proširila se tokom decenija i uključila igru ​​s kartama, filmove i nekoliko animiranih serija.

Prva anime serija u franšizi, Pokemon, premijerno je prikazana na TV Tokiju u Japanu 1997. godine, prateći avanture Asha Ketchuma i njegovog pomoćnika Pikachua, a trajala je 25 sezona i više od 1.200 epizoda.

“Netflix se raduje što će oduševiti obožavatelje u Japanu i širom svijeta s Pokemon Concierge, potpuno novim vizuelnim iskustvom i iskustvom pripovijedanja koje uključuje revolucionarnu stop-motion animaciju smještenu u Pokemon svijet u bliskoj suradnji s The Pokémon Company”, rekao je Minyoung Kim , potpredsjednik Netflix sadržaja u Aziji.

Nema komentara