Weather (state,county)

Najnovije vijesti

ProSiebenSat.1 kanali ostaju u SD na Astri

 

Njemačka medijska kompanija ProSiebenSat.1 nastavit će emitirati svoje besplatne TV kanale u SD rezoluciji i nekodirano putem Astre (19,2° istočno). Seven.One Entertainment Group i satelitski operater SES produžili su ugovor o satelitskom transponderu na nekoliko godina. Ugovor pokriva distribuciju kanala Sat.1, ProSieben, Kabel Eins, sixx, Sat.1 Gold, ProSieben Maxx, Kabel Eins Doku i  Sat.1 lokalne verzije za savezne države Bavarsku i Sjevernu Rajnu-Vestfaliju.

“Kroz novi ugovor o transponderu nudimo sveobuhvatan prijem svih naših kanala putem satelita i siguran visok doseg za naše reklamne klijente. Naše odlično partnerstvo sa SES-om otvara sve mogućnosti TV gledaocima da primaju naše kanale i naše glavne TV formate u linearnom formatu: u standardnoj definiciji, u HD-u sa HD+ i također u UHD-u,” rekla je Nicole Agudo Berbel, generalni direktor i glavni direktor distribucije Seven.One Entertainment Group.

Christoph Mühleib, generalni direktor SES Germany, odgovoran za operacije SES-a i Astre u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, dodao je: „Kroz ovaj višegodišnji ugovor sa Seven.One Entertainment Group, produbljujemo naše partnerstvo. Raznovrstan i univerzalno popularan portfolio kanala i programa grupe je osnovni element naše TV ponude, koja doseže 17 miliona domaćinstava u Njemačkoj. Naši korisnici uživaju u nevjerovatnoj raznolikosti kanala na njemačkom jeziku i međunarodnih kanala. To je zato što se daleko većina programa može besplatno primati putem satelita.”

Izvor: broadbandtvnews

Nema komentara