Weather (state,county)

Najnovije vijesti

"Netflix Otkriva Tajne Svojih Najgledanijih Serija: Otkrijte Špijunski Triler koji je Osvojio 800 Miliona Satova Pregleda i Još Više!"

 Netflix je objavio sveobuhvatan vodič o svojim najgledanijim emisijama koji obuhvata oko 18.000 naslova. Streaming platforma najavljuje da će izvještaj o angažmanu na Netflixu, pod nazivom "Ono što smo gledali: Izvještaj o angažmanu na Netflixu", sada biti objavljen svakih šest mjeseci. Izvještaj sadrži informacije o broju sati pregleda za svaki naslov, bez obzira bio originalan ili licenciran, gledan više od 50.000 sati, datum premijere svake Netflix TV serije ili filma, i informaciju o globalnoj dostupnosti naslova.



Tokom konferencije za novinare, Ted Sarandos, suizvršni direktor Netflix-a, izjavio je da je najefikasniji način mjerenja angažmana broj sati gledanja, jer se to poklapa s trećim stranama poput Nielsena, čime se Netflix čini vrlo jednostavnim za usporedbu s drugim streaming uslugama. "Vremenom smo postajali sve transparentniji o tome što ljudi gledaju na Netflixu. Kada smo počeli s prijenosom prije 16 godina, to je bila prilično egzotična ponuda. Nije bilo drugih pružatelja usluga za usporedbu s nama, a uspoređivanje uživo TV-a ili TV-a +7 s Netflixom na zahtjev bilo je kao uspoređivanje jabuka i naranči."


Više od 60% Netflix naslova objavljenih između januara i juna 2023. pojavilo se na tjednim Top 10 listama, koje su objavljivane od 2021. godine.

 Najgledanija emisija bila je špijunski triler "The Night Agent", objavljen u martu 2023., s ukupno 812.100.000 pregledanih sati.

 Drugo mjesto zauzima druga sezona humorističkog dramskog serijala "Ginny & Georgia" s 665.100.000 sati pregleda od njegovog izlaska u januaru. Njegova prva sezona iz prije dvije godine zauzima deveto mjesto.



Priče na stranim jezicima generiraju 30% pregleda, kako pokazuje "The Glory", koji se nalazi na trećem mjestu s 622.800.000 pregleda nakon izlaska 30. decembra.



Značajno je napomenuti da je od januara do juna 2023. godine 55% naših pregleda došlo od Netflix filmova i serija, dok je 45% bilo od licenciranih naslova.

Jedan primjer je serija "Suits", koja je prethodno bila dostupna na Peacock i Amazonu, a koja se pojavljuje nekoliko puta u Netflix podacima. Sarandos je rekao da je Netflix uspio pronaći novu publiku za nju. "To je kombinacija naše velike baze pretplatnika i našeg sustava preporuka koji zna staviti 'Suits' pred ljude koji će ga najviše voljeti."




izvor: broadbandtvnews.com

Nema komentara