Weather (state,county)

Najnovije vijesti

"Unapređenja u Lokalnom MUX L2: DVB-T2 Standard i HD Rezolucija"

 Od 12. decembra ove godine, lokalni MUX L2 zemaljski televizijski multipleks blista u novom DVB-T2 standardu. Ovo ne donosi samo tehnički napredak, već i uzbudljivu promjenu u kvaliteti slike, svi dostupni kanali sada se emituju u HD rezoluciji i H.265/HEVC kompresiji slike (uz zadržavanje kopije TVT HD u H.264/MPEG-4 AVC). Ponuda multipleksa ostaje nepromijenjena, čime se osigurava da gledaoci ne propuste omiljene sadržaje.


Upotreba DVB-T2 standarda predstavlja veliki korak naprijed u svijetu televizije, pružajući vrhunsku kvalitetu slike i učinkovitiju kompresiju, čime se poboljšava ukupno iskustvo gledanja.

MUX L2, koji je pod upravom TVT Television, emitira iz Rybnika i Ornontowice na kanalu 47 (frekvencija 682 MHz), s horizontalnom polarizacijom, i impresivnim maksimalnim snagama od 10 kW i 2 kW ERP. Licenca za emitovanje važi do kraja 2030. godine, obećavajući stabilnost i kontinuitet usluge.


Među HD kanalima dostupnim u MUX L2, izdvajaju se TVT, ZVEZDE. TV, Nowa TV, TVN, TVN7 i TV Bargains, svaki od njih pružajući vrhunsku zabavu u visokoj rezoluciji.

A to nije kraj inovacija. MUX L3, pod upravom MWE Broadcast iz grupe MWE Networks, planira preći na DVB-T2/HEVC 15. decembra 2023. godine. Ova promjena će se dogoditi istovremeno sa MUX 3 u zapadnoj Poljskoj, obećavajući još veći doživljaj gledanja. Trenutni kanali na MUX L3, kao što su Filmx, Home TV, Junior Music, Power TV, STARS. TV, TV Bargains i HD TVC, obećavaju raznolikost i vrhunski sadržaj.


Dok MUX L1 iz Jelenia Góra već zrači u DVB-T2 od sredine 2022. godine, MUX L4 (Wrocław, Świdnica) ostaje vjeran DVB-T/H.264 standardu, zadržavajući dosljednost u skladu s ugovorima s velikim emiterima.


Još uvijek ostaje nepoznato kada će MUX L7 (Głogów, Lubin), koji je pod upravom TVL, prijeći na DVB-T2/HEVC, donoseći nove televizijske mogućnosti gledaocima u toj regiji. Pratite nas za najnovije informacije o inovacijama u svijetu televizije.



izvor:satkurier.pl

Nema komentara