Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Android TV ima pristup vašem računu!? Google je riješio problem!

Google je izjavio da je popravio jako veliki sigurnosni propust na Android TV sustavu. Propust je navodno omogućavao hakerima da dobiju pristup cijelom računu uz pomoć samo nekoliko aplikacija. 

Na ovaj problem je ukauzao YouTube video od Cameron Gray-a, gdje pokazuje kako uz samo par aplikacija dobija pristup Google računu. Ovo je jako jednostavno ukoliko znate kako Android funkcioniše, no za prosječnog korisnika ne.

U videu, Gray jednostavno uzme Android TV uređaj, ode na third-party Android sajt za aplikacije, sideloada Chrome. Chrome automatski uđe u profil TV vlasnika zajedno sa svim njegovim passwordima, mejlovima, fotografijama... Gray je izjavio kako se ovo može dogoditi svakome, naprimjer ukoliko je na TV-u ugrađen određeni kod, ili zaboravimo naš TV stick u hotelu, ili se čak ulogujemo na naš profil u hotelu te zaboravimo da se odlogujemo.

Google je izjavio da je popravio sigurnosnu grešku, no nisu objasnili na koji način. Prema nekim izjavama, TV uređaji koji imaju najnoviju verziju sustava su osigurani od ovog problema.

Izvor

Nema komentara