Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Novosti na CANAL+ Action: Novi serijal, Klasični filmovi i Drama

U maju, CANAL+ Action premijerno prikazuje novi serijal "Based on a True Story", kultnu naučno-fantastičnu komediju "Men in Black", uspješni kinesko-američki hit "The Tiger and the Dragon" te američku savremenu dramu "The Price of Addiction".

Ponuda programa na CANAL+ Action dostupna je i na CANAL+ streaming servisu www.canalplus.com

Based on a True Story (2023)

23. maja

Prva sezona osmodijelnog serijala je crna komedija o agentu za nekretnine, bivšoj teniskoj zvijezdi i vodoinstalateru koji koriste opsesiju Amerike pravim zločinima. Serijal je satira na žanr pravih zločina i labavo je inspirisan stvarnim događajima. Bračni par (Kaley Cuoco, Chris Messina) je na dnu, ali im se životi sudaraju s ozloglašenim serijskim ubicom koji terorizira Los Angeles. Iskoristivši jedinstvenu priliku, par odlučuje iskoristiti opsesiju Amerike zločinima i snimiti podcast s ubicama.

Men in Black (1997)

1. maja

Ikonična naučno-fantastična akciona komedija Barryja Sonnenfelda iz 1997. godine bila je toliko uspješna da je serijal filmova MIB postao kultni hit. Priča prati novog agenta J (Will Smith) koji se pridružuje elitnoj jedinici nazvanoj Men in Black i, zajedno s veteranom agentom K (Tommy Lee Jones), nadgleda i reguliše prisustvo vanzemaljaca na Zemlji. Agenti u crnim odijelima i crnim naočarima brinu se da prosječni građanin nema pojma o postojanju vanzemaljaca. Humor filma temelji se ne samo na pretjerivanju vlastite priče, već i na kontrastnom paru centralnih protagonista. Film predstavlja originalnu koncepciju, pametan humor i specijalne efekte koji su bili originalni za to vrijeme, dodajući izuzetnu atmosferu priči. Film je osvojio Oskara za najbolju šminku, ali cijeli MIB trilogiju obilježavaju nastupi i humoristične situacije Willa Smitha i Tommyja Leeja Jonesa.

Crouching Tiger (Hidden Dragon, 2000)

7. maja

Kultni kinesko-američki film poznatog redatelja Anga Leeja postigao je svjetski uspjeh zahvaljujući kombinaciji borilačkih vještina, romantike i epskog pripovijedanja. Osvojio je mnoge nagrade, uključujući Oskara za najbolji strani film i Zlatni globus za najboljeg redatelja. Njegov uspjeh označio je prekretnicu u kineskoj filmskoj industriji i pomogao popularizaciji kineskih filmova širom svijeta. Film je smješten u legendarnu srednjovjekovnu Kinu i prati sudbine nekoliko likova povezanih s nevjerojatnim borilačkim vještinama. Glavni likovi su Li Mu-Bai (Srebrni Zmaj), koji ga tumači Chow Yun-fat, i njegova bivša ljubavnica Yu Shu Lien (Tigrica Srednjeg Ljeta), koju tumači Michelle Yeoh. U priči se pojavljuje i mlada djevojka imena Jen, koju tumači Zhang Ziyi. Ona odlučuje pobjeći od ograničenja svog života i testirati svoju snagu i borilačke vještine. Film se ističe svojim prekrasnim vizualnim efektima i impresivnim borilačkim scenama, s preciznom koreografijom koja daje blokbasteru jedinstveno iskustvo.

The Price of Addiction (Body Brokers, 2021)

19. maja

Utah i Opal su narkomani koji žive na ulicama ruralnog Ohaja sve dok se naizgled slučajni susret s misterioznim Woodom (Michael Kenneth Williams) ne odvede u Los Angeles na tretman. Utah postiže trijeznost uz pomoć "ludaka" u centru za liječenje (Melissa Leo), ali uskoro otkriva da rehabilitacija nije o pomoći ljudima - to je samo pokriće za višemilijunsku prijevaru koja regrutuje narkomane kako bi regrutirali još narkomana. Oporavljeni Utah uskoro će otkriti istinu. Iako ga mamio novac koji mu se nudi, muči ga licemjerje društva. Morat će odlučiti hoće li se obogatiti ili spasiti Opal od ovisnosti o drogama.

Izvor

Nema komentara