Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Rekordni rast gledanosti: Kanal 4 obara prethodne granice u strimanju sadržaja

U martu je Kanal 4 zabilježio svoj najveći mjesec što se tiče strimanja sadržaja dosad, te je gledanost porasla za 40% u odnosu na prethodnu godinu, dostižući 6.9 milijardi minuta gledanja, uz snažan rast među mladim gledateljima i tri prava krimi programa koji su zauzeli pozornicu.

Podaci iz BARB-a pokazuju da sada 18% svih gledanja na Kanalu 4 dolazi putem strimanja sadržaja. Također, zabilježen je rast od 18% u minutama gledanja među gledateljima u dobi od 16 do 34 godine u prvom kvartalu 2024. u poređenju s prvom tromjesečjem 2023. godine. Kanal 4 ostaje najmlađi javni servis za strimanje sadržaja, s 27% gledanja publike mlade dobi. Među gledateljima u dobi od 16 do 34 godine, 38% svih gledanja na Kanalu 4 sada dolazi putem strimanja sadržaja, u poređenju s 29% u prvom kvartalu 2023. godine.

Ovo je dobrodošlo olakšanje za emitera i njegovu strategiju Brzog Naprijedovanja kako bi postao javni servis za strimanje sadržaja.

Dokumentarci i emisije "konstruirane stvarnosti" koje se bave stvarnim kriminalnim pričama istakle su se u ovom kvartalu, sa tri nove emisije - "Porota: Sudski proces za ubistvo", "Uhvatite Policajca" i "Guranje: Ubistvo na Litici" - ulazeći u top 10 najgledanijih minuta sadržaja putem strimanja kako među gledateljima u dobi od 16 do 34 godine tako i među svim pojedincima, u periodu od 28 dana.

Glavni direktor sadržaja Kanala 4, Ian Katz, izjavio je: "Oduševljen sam vidjevši kako naša strategija strujanja sadržaja daje rezultate u svim žanrovima. U posljednjih nekoliko mjeseci imali smo izuzetno uspješnu seriju faktografskih programa koji kombinuju svrhu i obim.

"Ovi podaci pokazuju izuzetno snažan početak onoga što će biti transformacijska godina, nakon što smo iznijeli našu strategiju Brzog Naprijedovanja i počeli restrukturiranje našeg poslovanja kako bismo stvarno postali digitalno orijentirani javni servis za strimanje sadržaja."

Mart je bio najveći mjesec strimanja sadržaja na Kanalu 4 od kada je BARB počeo s praćenjem u novembru 2021. godine i nadmašio je prethodni rekord kanala iz oktobra 2023. godine. Ukupan broj minuta gledanja u martu 2024. godine iznosi 6.9 milijardi, u poređenju s ukupnim brojem minuta gledanja u martu 2023. godine koji je iznosio 4.9 milijardi. Rast od 18% u minutama gledanja među gledateljima u dobi od 16 do 34 godine predstavlja povećanje s 3.2 milijarde u prvom kvartalu 2023. na 3.8 milijardi u prvom kvartalu 2024. godine.

Izvor

Nema komentara