Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Uznemiravaju Vas nepoznati brojevi? Google donosi riješenje!

Nedavno, u Japanu, izbačena je značajka koja omogućava pretraživanje brojeva te je integrisana u aplikaciji Phone. Funkcija otvara Google search sa brojem koji odaberete te pored toga navodno stižu i opcije poput "Blokiraj" i "Historija", dojavio je X korisnik AssembleDebug. 


Ova funkcija je poprilično korisna te se čovjek zapita zašto nije ranije implementirana, pogotovo s ozbirom na to da živimo u vrijeme kada su sve češći pozivi sa namjerom prevare i uznemiravanja. Trenutno, dostupna je samo na Pixel telefonima u beta verziji, no vjeruje se da će biti moguće preuzimanje i na ostalim uređajima.

Navodno, osnovna zamisao ove funkcije jeste da pretražuje brojeve firmi koje već imaju svoj broj na Google-u, a ne privatne brojeve ljudi što i ima smisla s obzirom na privatnost. Unatoč tome, vrlo je moguće da će ova funkcija biti integrisana u sklopu neke druge aplikacije koja će omogućiti i pretraživanje privatnih brojeva, poput aplikacije "Truecaller".


Funkcija je puštena u martu, no vrlo je moguće da će globalno stići u junu. Sve što sada možemo je čekati. Doduše, postoji mogućnosti ranog testiranja ove funkcije kao i nekih drugih stvari no na vlastitu odgovornost te ne bih to savjetovao.

Izvor

Nema komentara