Weather (state,county)

Najnovije vijesti

William Shatner želi ponovo glumiti Kapetana Kirka

 

William Shatner kaže da će ponovo igrati kapetana Jamesa T. Kirka u filmu i ima ideju kako bi to moglo funkcionirati.

Devedesettrogodišnja legenda naučne fantastike rekao je za Canadian Press da bi bio spreman da se vrati u Starship Enterprise pod određenim uslovima.

“To je intrigantna ideja”, rekao je Shatner. “To je možda i moguće. Ali da je to bila sjajna uloga i tako dobro napisana i kada bi postojao razlog da budem tamo ne samo da se pojavim u kadru, već da postoji pravi razlog za pojavljivanje lika, mogao bih to razmotriti.”

Shatner je predložio da bi mogao glumiti mlađu verziju svog kultnog lika, zahvaljujući kompaniji s kojom sarađuje, a koja je specijalizovana za tehnologiju za uklanjanje starenja koja „skida godine s vašeg lica, tako da u filmu možete izgledati 10, 20, 30, 50 godina mlađi.”

Dok je Kirk, naravno, ubijen u filmu Zvjezdane staze: Generations iz 1994., Shatner je sugerirao da su Kirkovo tijelo i mozak možda bili zamrznuti za potomstvo, a zatim bi mogao biti oživljen godinama kasnije.

„Ovdje je zamrznut mozak kapetana Kirka“, razmišljao je. “Postoji scenario. ‘Da vidimo možemo li vratiti malo ovoga, malo soli, malo bibera [u njegovu kosu]. Oh, pogledaj to. Evo kapetana Kirka!'”

Izgledi da se to dogodi izgleda prilično malo vjerovatno, naravno. No, filmaši su postali prilično hrabri s tehnologijom de-aginga, tako da je teško da bi neki budući Trek film mogao iskoristiti Shatnera u njegovoj ponudi i barem pokušati napraviti flešbek ostarjelog Kirka ili neku vrstu kameje.

Shatner je radio ovaj intervju kako bi promovirao svoj biografski dokumentarni film You Can Call Me Bill, koji izlazi na zahtjev.

Glumac je slavno otputovao u svemir 2021. godine kao član plovila Jeffa Bezosa Blue Origin, postavši najstarija osoba koja je ikada otišla u orbitu.

Shatner je uspio ostati prilično oštar, energičan i srčan uprkos godinama. Glumac tome pripisuje i genetsku sreću i brigu o sebi.

“Dobro jedem, vježbam, mnogo jašem konje”, rekao je. “Moja supruga izuzetno dobro kuha hranu koja nije zapaljiva.”

 

Nema komentara