Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Euronews od decembra na grčkom jeziku

Panevropski informativni kanal Euronews, koja emitira program na nekoliko jezika, objavio je da će početi i s emitiranjem vijesti na grčkom jeziku, namijene za gledatelje u Grčkoj i Kipru. Engleska verzija Euronews-a dostupna je u DVB-T mreži Grčke i Kipra još od januara ove godine.

Direktor Euronews-a, Michael Peters rekao je na press-konferenciji u Atini da će novi kanal od decembra emitirati vijesti iz glavnog grada Grčke 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici.

Grčki će biti 12. jezik na kojem će Euronews emitirati vijesti, pored engleskog, francuskog, njemačkog, španskog, italijanskog, portugalskog, turskog, poljskog, ruskog, ukrajinskog i arapskog. Ova televizija, također će biti prvi kanal u Atini koji nudi vijesti 24 sata dnevno. Na Euronews-u će raditi 30 profesionalaca iz Grčke.

Projekat će se finansirati matična tvrtka i Evropska komisija, a očekuje se da će kanal će početi da se samostalno finansira pet godina od početka emitiranja. Grčka državna televizija ERT i kiparska državna televizija osigurat će besplatno frekvencije za grčko izdanje "Euronews-a."

(media-sat.net)

Nema komentara