Breaking News
recent

Studio B i RTV1 napustili platformu Digi TV

Početkom ovog mjeseca, dvije televizijske stanice iz Srbije, Studio B i RTV1 prestale su s emitiranjem u platformi Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (0,8°W). Time je nastavljeno slabljenje, već duže vremena ionako siromašne ponude Digi TV za srbijansko tržište.

Studio B je emitirao u platformi Digi TV od oktobra 2011. godine. Stanica je pokrenuta 1. aprila 1970. godine kao radio stanica. Kao televizija Studio B je prvi puta pokrenuta 28. marta 1990. godine nakon čega je ubrzo privremeno prekinula s radom. Emitira program 24 sata dnevno. Nudi vijesti, kontakt i talk show programe, muziku, filmove, serije i dokumentarne programe. Osim u zemaljskoj i kablovskim mrežama u Srbiji, Studio B je dostupan i u platformi Total TV na satelitu Eutelsat 16A (16°E) kodiran u sistemu videoguard.

RTV Vojvodina 1 emitirala je u platformi Digi TV od novembra 2008. Riječ je o vojvođanskom javnom tv servisu koji emitira za područje srbijanske pokrajine Vojvodine. Osnovana je u doba SFRJ pod imenom RTV Novi Sad. Bila je jedna od članica federalne mreže JRT i u okviru nje emitirala vlastiti program, uključujući filmove i TV-serije, od koje su neke bile napravljene na jezicima narodnosti Vojvodine. RTV emituje svoj program na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina: mađarskom, slovačkom, rusinskom, rumunskom, bunjevačkom, ukrajinskom, hrvatskom i makedonskom. Na satelitu je dostupan u platformi Polaris Media na satelitu Hellas Sat 2 (39°E) kodiran u sistemu bulcrypt.

Bivši parametri za Studio B i RTV1 u platformi Digi TV:

* Intelsat 10-02 (0,8°W), freq. 12,607 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA nagravision3

Autor: media-sat.net

Nema komentara:

Pokreće Blogger.