Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Gasi se televizija B92?

Poznata srpska informativna televizija B92 odlazi u historiju od Nove godine, a njeno mjesto će zauzeti OTV, prenose srbijanski mediji. Koncept televizije nakon što je promijenjena upravljačka struktura te su strani dioničari preuzeli firmu će također biti promijenjen, od informativnog više prema zabavnoj, piše Blic.rs

Jedan od posljednjih koraka u tom smjeru je i praktično ukidanje emisije "Utisak nedjelje" s programa. U samoj TV kući nisu željeli ni potvrditi ni demantirati informacije do kojih su došli mediji.

Ni glavni i odgovorni urednik Informativnog programa i jedan od osnivača B92 Veran Matić nije bio pričljiviji: "Promjena imena B92 dosad nije ozbiljno razmatrana. Ako bude takvih odluka, svakako će javnost biti na vrijeme obaviještena", kratko je napisao Matić u odgovorima na pitanja B92.

B92, inače, već nekoliko mjeseci program emitira iz reportažnih kola parkiranih ispred zgrade na Bulevaru Zorana Đinđića, gdje se nalazi redakcija, pošto je u toku selidba ove kuće na novu lokaciju, u kompleks na autoputu u kojem se nalazi i TV "Prva".

Istovremeno, kablovski kanal B92 info, kako saznajemo, nastavit će da se emitira pod tim imenom, a ime neće mijenjati ni Radio B92.

(avaz / media-sat.net)

 

Nema komentara