Breaking News
recent

Media Broadcast pokrenuo HEVC testove

Njemački operater mreže predajnika Media Broadcast pokrenuo je testove u Berlinu kako bi utvrdili efikasnost korišćenja DVB-T2 standarda digitalne zemaljske televizije u kombinaciji sa novim kompresionim HEVC (H.265) standardom. Najveći njemački javni i komercijalni emiteri, udruženja i proizvođači opreme partneri su na sprovođenju testova koji će trajati 18 mjeseci. Proizvođači opreme će imati mogućnost za testiranje i razvoj uređaja za prijem signala, kako za stacionarnu tako i za mobilnu upotrebu.

Kao dio projekta, Media Broadcast takođe želi da utvrdi moguće specifikacije i scenarije za tranziciju sa DVB-T standarda koji se trenutno koristi na napredniji DVB-T2 standard čija je primjena planirana za junu 2016.

Testiranje su podržali ARD, ZDF, RTL Mediengruppe Deutschland, ProSiebenSat.1, Arte, Samsung, Soni, LG Electronics, Panasonic, Philips, Loeve, Humak, TechniSat, Rohde & Schvarz, Sagemcom, Funke i Broadcom, kao i udruženja deutsche TV-Plattform, VPRT, DVB i ZVEI.

Test signali se emituju na 42 kanalu sa predajnika Alexanderplatz i Schäferberg. Multipleks omogućava distribuciju do sedam HD kanala. Biće distribuirani besplatni i kodirani kanali, kao i Media Broadcast-ova hibridna TV usluga multithek.

(rts.rs)

Nema komentara:

Pokreće Blogger.