Breaking News
recent

Pravo Ljudski ponovno putuje… Sanski Most, Prijedor i Tuzla

(Sarajevo, 4. april 2016) Pravo Ljudski se vraća na put! Sada skrećemo na drugu stranu karte, i projekcijska platna selimo u Sanski Most, Prijedor i Tuzlu.

Pravo Ljudski nastavlja sa projekcijama pobjedničkog filma Zumiraj prava programa za mlade, Morat će nas prvo ubiti, i otvaranjem multimedijalne izložbe A-Lab.

Morat će nas prvo ubiti prati i projekcija kratkog animiranog filma Krava na mjesecu Dušana Vukotića, dio prvog programa za najmlađe Zumići kao i retrospektive Jugoslavenski eksperimenti prikazane na 10. Pravo Ljudski Film Festivalu.

Nakon otvaranja u Trebinju, izložba radova učesnika i učesnica Umjetničko-aktivističkog laboratorija A-Lab nastavlja putovati po rodnim gradovima svojih autora i autorica. Izložba je sadržana od kreativnih dokumentarnih filmova, stripova i fotografija nastalim na A-Lab radionicama. Publika u Sanskom Mostu imati će priliku obići izložbu 5. aprila u Gradskoj galeriji, s početkom u 19h. Nakon Sanskog Mosta, izložba se otvara u Prijedoru, 6. aprila s početkom u 19h u Centru za mlade "KVART".

Morat će nas prvo ubiti, britanske redateljice Johanne Schwartz, odvija se u Maliju, gdje su islamski ekstremisti zabranili muziku. Film prati muzičke heroje i heroine Malija koji ne odustaju. Koristeći vlastita muzička djela kao narativnu podlogu, progovaraju o različitim podjelama Malija.

Film Morat će nas prvo ubiti biće prikazan u Sanskom Mostu 5. aprila, u Centru za izgradnju mira na adresi Banjalučka 2 s početkom u 20h. Projekcija u Tuzli ordržati će se 07. aprila u 20h, u Kući plamena mira.

Ulaz na sve događaje Pravo Ljudski putuje... je slobodan.

Za više informacija pridružite se Pravo Ljudski putuje... na facebook događajima za Sanski Most, Prijedor i Tuzlu.

Pravo Ljudski putuje... je inicijativa decentralizacije programa Pravo Ljudski Film Festivala, podržana od NED (Nacionalna fondacija za demokratiju iz Washingtona, DC). Umjetničko-aktivistički laboratorij A-Lab omogućen je velikodušnom podrškom američkog naroda putem Američke ambasade u Sarajevu.

Nema komentara:

Pokreće Blogger.