Breaking News
recent

Novi Dreambox DM520: Jeftin i efikasan resiver stiže u avgustu

DM520 je oznaka novog multimedijalnog uređaja pod brendom Dreambox, koji će se u avgustu pojaviti na tržištu. Uređaj je namijenjen za prijem satelitske, kablovske i zemaljske televizije. Nakon dužeg vremena proizvođač Dreambox lansirat će na tržište novi proizvod. Riječ je o kompaktnom, fleksibilnom i što je najvažnije jeftinom resiveru.

Dreambox DM520 je dizajniran za prijem kanala u visokoj rezoluciji (HDTV). Prijemnik će također podržavati video standard H.265 (HEVC), koji koriste neke države u Evropi u drugoj generaciji digitalne zemaljske televizije.

Brzo prebacivanje kanala i kretanje po menu-ju omogućava nova generacija chipseta Broadcom (BCM 73625) s frekvencijom takta 2x750 MHz. Uređaj će biti opremljen sa RAM i flash memorijom od 512 MB.

Spajanje novog Dreamboxa sa internetom biće moguće podsredstvom sučelja Ethernet ili preko WiFi-a. Osim toga, DM520 ima dva USB porta i jedan mini USB za potrebe servisa. Na prednjem panelu se nalazi gumb za isključivanje prijemnika i čitač pristupnih kartica.
Dreambox DM520 će se pojaviti na tržištu u avgustu, a preporučena maloprodajna cijena je 139 eura.

Izvor: Digital Fernsehen / parabola.cz / media-sat.net

 

Nema komentara:

Pokreće Blogger.