Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Nova "Dinastija" od 24. aprila na Fox Life

Stariji i nešto mlađi gledatelji sigurno se sjećaju hit serije 80-tih “Dinastija” producenta Aarona Spellinga, koji je kasnije napravio još nekoliko maratonskih serijala poput “Beverly Hills 90210”, “Melrose Place” i “Sunset Beach”.
Bio je ponedeljak, 25. jun 1984. godine. Tog ponedeljka uveče sve je stalo u bivšoj Jugoslaviji. Porodice su se okupljale oko TV ekrana. 

Bilo je 20.15 časova i te večeri 1984. godine prikazana je prva epizoda televizijske serije "Dinastija". Bio je to, po mnogima, najbolji uvozni posao tadašnje TV Beograd.

Luksuz, vile na desetinama hektara, skupoceni automobili, glamur... Sve je to nudila "Dinastija", koja je bila drugačija od svega do tada, serija koja je probala da oživi stari glamur Holivuda, koja je pričala o "američkom snu", o životu na "visokoj nozi", luksuzu, glamuru, dakle, svemu onom primamljivom, ali i otvorila neke teme o kojima se šuškalo ili se vrlo malo govorilo. Jedna od takvih je i homoseksualizam (lik Stivena).

Dinastija" je imala sve - zaplete, spletke, priču o tome kako mogu da uspeju svi, odnosno i oni koji su na najnižim klasnim lestvicama, koji nemaju "pedigre", glamur koji bi danas mogao da se nazove kičom, ali i želju da se žene "izvuku iz kuhinja", da ne budu više samo domaćice koje ćute, već jake žene, koje imaju svoje "JA", i koje imaju šta da kažu.


Čak devet godina je trajalo emitovanje ove "sapunice", koja je imala 220 epizoda!

Dinastija - serija koju smo voleli


Od srede, 24. aprila u 22.55 časova, premijerno na kanalu  Fox Life počinje emitovanje serije, u kojoj će se pojaviti neki novi "Blejk Karington", "Kristl Karington", "Aleksis Kolbi"...


U ulozi Blejka Karingtona, naftnog magnata, pojavljuje se Grant Šou, Lindu Evans je u ulozi Kristl Karington zamenila australijska glumica Natali Keli, dok je u ulozi opake Aleksis - jedna od "očajnih domaćica" - Nikolet Šeridan.

Zanimljivo, Nikolet Šeridan je svojevremeno izjavila da "nikada nije gledala (originalnu) 'Dinastiju', jer je bila prezauzeta snimanjima".

Jedna od novina je i da su svi članovi suparničke porodice Kolbi - Afroamerikanci.


Početak emitovanja rimejka, bar u SAD, nije doneo željene rezultate. Rejting nije bio ni blizu onog ludila kada je krenula originalna serija. To je bila i ostala jedna od najpopularnijih i najgledanijih serija svih vremena.
Izvor: media-sat.net / mondo.rs

Nema komentara