Weather (state,county)

Najnovije vijesti

"AMC Networks Zatvara CBS Reality: Promijene u Linearnom Emitovanju Televizijskih Kanala"

 AMC Networks International priprema još jednu promenu u svom linearnom programskom portfoliju, ovoga puta zatvaranjem jednog od svojih tematskih pay-per-view kanala - CBS Reality.

CBS Reality program će se emitovati na češkom i slovačkom tržištu samo do kraja ove godine, tačnije do 31. decembra 2023. godine. Ovo će označiti kraj poslednjeg kanala pod brendom CBS na našem tržištu.



"Irena Novotná iz AMC Networks potvrdila je da će CBS Reality biti dostupan u regionu samo do kraja godine, kada će stanica prestati s emitovanjem programa širom regiona," izjavila je Novotná odgovarajući na pitanje portala parabola.cz.

CBS Reality će biti sledeći linearni program koji kompanija zatvara. Godine 2017. okončan je program CBS dramskih serija, a naredne godine mađarski sportski kanal SportM, koji je takođe bio dostupan u Slovačkoj, takođe je ugašen. Dečiji kanal Megamax zatvoren je od strane kompanije 2019. godine, a iste godine završen je i kanal "niše" C8.


Portfolio AMC Networks za Češku i Slovačku sada će obuhvatiti dva filmska kanala - AMC i Film+, kao i dva sportska kanala - Sport1 i Sport2. Tu su i dva dokumentarna i lifestyle kanala - Spektrum i Spektrum Home, dečiji kanali Minimax i JimJam, te gastronomski kanal TV Paprika.

Iako CBS Reality nije imao veliku konkurenciju na tržištu, gledaoci će imati priliku pratiti sličan program na stanici Crime and Investigation.


Nije samo AMC Networks taj koji gasi kanale...

Warner Bros. Discovery (WBD) takođe planira zatvoriti dve stanice do kraja godine. Kompanija će prestati s emitovanjem popularnih stanica Discovery Science i DTX (Discovery Turbo Xtra). U ovom slučaju, zatvoreni programi neće biti zamenjeni novim kanalima.




Kraj linearnog emitovanja?

Sa gledišta gledalaca, može se činiti da se približava kraj linearnog emitovanja - barem značajno smanjenje. Međutim, to nije potpuno tačno. Stanice koje su iscrpile svoj sadržaj napuštaju tržište, ali istovremeno novi programi ulaze na scenu, pružajući gledaocima atraktivne sadržaje koji su od interesa za TV operatere. Primeri uključuju novi zabavni kanal Story4, dokumentarni kanal JOJ Svet, ili sportski kanal Premier Sport 4, uz nadolazeće kanale CANAL+ Sport 2 i Premier Sport 3.

Na primer, u Mađarskoj, medijska grupa RTL pokreće četiri nova tematska programa fokusirana na serije, filmove, kućne i dečije programe od 15. decembra 2023. godine. U Nemačkoj je High View ove godine postepeno lansirao 13 tematskih besplatnih programa.

izvor: parabola.cz

Nema komentara