Weather (state,county)

Najnovije vijesti

Borba Protiv Piraterije!: Piracy Shield Počinje S Radom u Italiji 31. Januara 2024. [VIDEO]

 Nova platforma za suzbijanje piraterije, nazvana Piracy Shield, sprema se da stupi na snagu u Italiji 31. januara 2024. godine. Ova inovativna platforma, razvijena s ciljem blokiranja ilegalnog strimovanja u roku od 30 minuta od otkrivanja, proizlazi iz napora Italijanske regulatorne agencije za komunikacije, AGCOM. Fokusirana je na blokiranje sajtova koji nelegalno emituju sportske događaje uživo, s posebnim naglaskom na prijenosima utakmica talijanske nogometne lige Serie A.




Piracy Shield, trenutno u fazi testiranja, predstavlja unapređenje prethodnih metoda blokiranja. Očekuje se da će pokriti širi spektar dobavljača i automatizovati proces obrade izveštaja. Platforma će ciljati IP adrese i puna imena domena, omogućavajući pay-TV emiterima kao što su DAZN, Sky Italia, Prime Video i Mediaset Infinity da realno vreme izveštavaju o piratskim sportskim sadržajima. Internet provajderi (ISP) će biti odgovorni za blokiranje pristupa prijavljenom sadržaju.

Stručnjaci vide Piracy Shield kao pozitivan korak ka efikasnijoj borbi protiv piraterije, prepoznajući, ipak, potrebu za kontinuiranim promenama u kulturnom pristupu prema ovom problemu. Naglašava se i potreba za očuvanjem privatnosti.



DAZN striming servis snažno podržava ovu platformu, ističući njenu ključnu ulogu u smanjenju ilegalnog strimovanja i zaštiti prihoda nosilaca autorskih prava. Ova tehnologija, osim borbe protiv piraterije, može imati primjenu i u suzbijanju drugih oblika zločina.


Uz to, AgCom je nedavno odobrio nova pravila za zaštitu maloljetnika i potrošača od štetnog sadržaja na platformama za deljenje video zapisa (VSP). Ova pravila, koja su stupila na snagu 8. januara 2024. godine, daju regulatoru telekomunikacija ovlaštenje da zatraži uklanjanje štetnog sadržaja sa VSP-ova čak i ako se nalazi izvan granica Italije. To uključuje sadržaj koji može štetiti fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju maloljetnika, podsticanje mržnje, vrijeđanje ljudskog dostojanstva ili neadekvatnu zaštitu potrošača. 

Ako matična zemlja VSP-a ne preduzme odgovarajuće korake, AgCom može izdati nalog za uklanjanje direktno na platformu, s rokom od tri dana za izvršenje u vanrednim situacijama.


izvor: satkurier.pl

Nema komentara